Арсенал и Спортинг Лисабон не се победиха в зрелищен мач в Португалия (ВИДЕО)


Арсенал и Спортинг Лисабон не се победиха в зрелищен мач в Португалия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3694 0

Английският гранд Арсенал и португалският такъв Спортинг Лисабон не успяха да се победят в първия мач помежду им от осминафиналната фаза на Лига Европа, който се игра на "Жозе Алваладе" в Португалия. Двата тима завършиха наравно 2:2.

Двата тима показа доста зрелищна и отворена игра, без да спират да търсят гола. Резултатът бе открит в 22-ата минута, автор на попадението бе Уилям Салиба, който засече с глава чудесно центриране от корнер. Домакините обаче изравниха 12 минути по-къно след идентичен гол дело на Гонсало Инасио.

Спортинг Лисабон направи пълен обрат веднага след почивката, след като Паулиньо вкара топката във вратата на Мат Търнър за втори път. Нелеп автогол на Хидемаса Морита обаче оформи крайното 2:2 на "Жозе Алваладе".

Двата гранда оставят най-интересното за реванша на "Емиратс" в Северен Лондон, който ще се играе точно след седмица.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна добре за Спортинг. Домакините установиха ранен контрол и разиграваха в половината на "топчиите". В 6-ата минута Педро Гонсалвеш можеше да вкара, но неговият удар мина на сантиметри от десния страничен стълб на Мат Търнър. В 14' пък Рийс Нелсън нанесе удар, който обаче срещна крака на противников футболист и не създаде опасност.

"Артилеристите" откриха резултата в 22'. Фабио Виейра центрира от корнер и сложи топката право на главата на Уилям Салиба, който с чудесен удар не остави шанс на Антонио Адан - 1:0 за Арсенал. Малко по-късно последва шанс пред Олександър Зинченко, който си пробва късмета от пряк свободен удар, но Адан спаси.

Video edited on Kapwing

Радостта на "топчиите" след отбелязания гол не бе много дълга, тъй като 12 минути след гола на Салиба домакините изравниха по идентичен начин. Гонсало Инасио получи пас от корнер и с прецизен удар вкара във вратата на Мат Търнър - 1:1. Арсенал имаше чудесната възможност да се върне в мача малко преди края на първата част. Гранит Джака нанесе удар, а топкат премина голлинията на вратата 1/2 от обема си. Технологията за голлинията показа в реално време, че това наистина е така и резултатът се запази.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира на високи обороти и от двата състава. По-добрите възможности обаче бяха за гостите. В 48' Габриел Мартинели нанесе страховит удар, който бе спасен от Адан. 2 минути Фабио Виейра можеше да вкара, но ударът му мина над напречната греда. В крайна сметка, Спортинг осъществи пълен обрат в 55' Паулиньо бе на правилното място в точното време, за да осъществи добавка след спасен удар на Адан - 2:1 за Спортинг

Video edited on Kapwing

Арсенал можеше да стигне до изравнителен гол в 59'. Мартинели проби в наказателното поле на Спортинг и премина през Адан. Бразилецът си поведе обаче твърде силно топката и позволи на Дюст да го догони и да предотврати голов удар. В крайна сметка, резултатът бе изравнен в 63'. Гранит Джака се опита да центрира, но рикошет в Хидемаса Морита прати топката в собствената му врата - 2:2.

Video edited on Kapwing

До края на срещата двата тима продължиха да търсят победния гол, но до него не се стигна, тъй като и двата защитни вала заиграха добре. В 87' от Арсенал имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Фабио Виейра, но такава не бе отсъдена.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Спортинг Лисабон: Адан, Есгайо, Коатес, Инасио, Дюст, Рейш, Морита, Гонсалвеш, Триникао, Едуардс, Паулиньо

Арсенал: Търнър, Уайт, Салиба, Кивиор, Зинченко, Жоржиньо, Джака, Виейра, Сака, Нелсън, Мартинели 

ПРЕДИ МАЧА

Двата тима се намират в отлична форма непосредствено преди старта на сблъсъка. Арсенал е в серия от 4 победи и 1 загуба в последните си пет мача. Спортинг пък може да се похвали с 4 успеха и 1 реми в последните си пет.

Двата тима мериха сили за последно в груповата фаза на турнира през сезон 2018/19. Тогава срещата в Португалия завърши с победа на "топчиите" с минималното 1:0, а ответния сблъсък в Лондон не отреди победител (0:0).

Очаква се, че Микел Артета няма да разчита на футболисти като Леандро Тросар, Киърън Тиърни и Еди Нкетия, които лекуват контузии, а от другата страна за Спортинг под въпрос е 17-годишния британец Дарио Есуго, който се подвизава в халфовата линия.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Тобиас Щиелер от Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички