Френки де Йонг преди Барселона - Галатасарай в Лига Европа: Това е добър турнир, въпреки че...


Френки де Йонг преди Барселона - Галатасарай в Лига Европа: Това е добър турнир, въпреки че...
Снимка: Getty Images

1662 0

Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг говори пред журналисти преди утрешното (10 март) домакинство на турския гранд Галатасарай в първи мач от 1/8-финалите в Лига Европа.

Нидерландският национал заяви, че Барса иска да спечели трофея в надпреварата, макар и да призна, че със съотборниците му предпочитат да са в Шампионска лига:

"Галатасарай е добър отбор, но играем у дома и, естествено, сме фаворити. Разбира се, че сме развълнувани за Лига Европа. Искаме да печелим трофеи. Това е добър турнир, въпреки че бихме искали да сме в Шампионска лига", започна той и уточни:

"Не мисля, че ще бъде провал, ако не успеем да го направим. Тук има доста добри отбори, но целта ни е триумф в състезанието. Мисля, че напоследък играем много добре. Създаваме доста положения и печелим мачовете си. Искаме да продължим по този начин и да подобрим тази динамика".

Френки де Йонг говори и за трудностите, които изпитваше при различните треньори на Барселона и разкри, че не го боли от критиките защото:

"Никога не е добър знак да имаш четирима треньори за три години, но се чувствах добре с всеки един от тях. Когато не играеш добре, вината не е на треньора, а твоя. Не знам дали в момента показвам моята най-добра версия. Когато хората ме критикуват, не ме боли. Мисля, че хората не гледат мачовете добре. Ако един журналист каже нещо за даден футболист, феновете не наблюдават двубоите и му вярват. Това е проблемът. Когато някой каже, че Де Йонг не е добър, хората му вярват. Те не гледат много мачовете. Гледам видеа с треньора и той ми казва как трябва да се позиционирам във всеки един момент. Смятам, че мога да се подобря, и работя върху това", завърши халфът на каталунците.

Вижте още: Кога Ансу Фати ще се завърне в игра?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички