Шави коментира "срещата си" с Холанд и гарантира, че ще се види с Меси


Шави коментира "срещата си" с Холанд и гарантира, че ще се види с Меси
Снимка: Getty Images

2313 0

Наставникът на Барселона Шави Ернандес говори на пресконференцията на тима преди двубоя с Галатасарай на осминафиналите на турнира Лига Европа. Двубоят е утре от 22:00 ч. Шави призна, че единственият трофей, за който каталунците могат да се борят, е именно този в Лига Европа. Той говори по редица теми свързани с клуба. По отношение на спечелването на трофея от Лига Европа испанецът заяви, че е трудна задача, тъй като има много силни отбори, един от тях е Севиля, който според него е фаворит.

Контузията на Ансу Фати: "Той е във финалната част от процеса по възстановява от контузията си. Да видим дали ще може да започне да тренира. В зависимост от това как се чувства той ще се интегрира. Фати е изключителен футболист. Фактът, че имаме важни играчи, няма да отнеме неговата роля. Колкото повече добри футболисти има около себе си, толкова по-добре за него".

За представянето на Дани Алвеш и дали ще остане след края на договора му: "Предстои да видим как ще се справи през тези месеци. В момента той е на отлично ниво. Как помага на младежите, на отбора. Той е истински лидер и без да носи капитанската лента. Ще вземем решение в края на годината".

Шави коментира думите на Роналд Куман, който обвини Лапорта, че не му е дал достатъчно време. "Не мога да се меся в отношенията с Лапорта. Това, което мога да кажа, е, че го (Куман - бел. ред.) уважавам много. За мен той е легенда, възхищавал съм му се като дете. Той напусна Нидерландия, за да дойде в Барса, и това е достойно за уважение. Също така го поздравявам, че залагаше на млади играчи, когато беше тук. Той коментира и стила на отбора: "Обяснявам им как играем. Тук те ще докосват топката по 40 пъти на мач вместо по 20. Опитвам се да им предам, че градът е прекрасен, че това е златна възможност за всеки футболист и че моделът на игра ще ги направи по-добри играчи".

За слуховете, че се е срещал с нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, за да го убеди да дойде в Барселона: "Вие твърдите, че съм се срещал с него. Не знаех, че ме е видял. Винаги изглежда, че е подходящ момент да подпишеш с Барса. Това е най-добрият клуб в света. Откакто съм тук, няма футболист, който да е казал "не".

Шави изказа мнението си и за съперника на каталунците Галатасарай: "Това е компактен отбор с интересни тактически проблеми. Добри личности, които могат да изненадват. Те могат да ни затруднят и да ги накараме да страдат, ако им отнемем топката".

Бившият футболист на Барселона засегна завръщането на Лионел Меси в Испания. То обаче ще се осъществи в Мадрид, а не в Барселона. Там Меси ще се изправи срещу Реал Мадрид в мач-реванш на осминафинала на турнира Шампионска лига:

"Лео е изиграл страхотни двубои навсякъде. Няма да ви излъжа, няма да отида на вечеря с него, но разбира се, че ще се видим. Пожелавам най-доброто на Меси и Ней, които са мои приятели. Нека най-добрият спечели, но ако те двамата са победители, още по-добре", завърши треньорът на Барселона.

За подновяването на договорите на Гави и Роналд Араухо: "Те са двама много важни футболисти. Знам, че клубът работи много добре с агентите им. Това са две приоритетни подновявания. Това е за клуба, но и за играчите, които се чувстват добре в Барселона. Мисля, че това е въпрос на време".

Шави сподели, че ще направи ротации в състава за предстоящия мач. "Утре ще има промени, защото имаме хора, които са уморени. Разполагаме с голям брой футболисти в средата на терена и трябва да се възползваме от това. Ако всички работят, нивото не трябва да се понижава", завърши Шави.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички