Бетис мина без проблеми през Финландия и чака Лудогорец


Бетис мина без проблеми през Финландия и чака Лудогорец
Снимка: Getty Images

1540 0

Бетис тресна с 2:0 ХИК Хелзинки в първи мач от Група С на Лига Европа. Възпитаниците на Мануел Пелегрини доминираха на терена на „Болт Арена“ в столицата на Финландия и съвсем заслужено спечелиха трите точки.

В герой за тима от Севиля се превърна Вилиан Жозе, който заби и двете попадения. Той откри резултата от дузпа в добавеното време на първото полувреме, а в 64-ата минута подпечата победата за своя тим.

Бетис стигна до победата, но даде и две свидни жертви. Още в 6-ата минута принудително терена напусна Хуанми заради контузия, а след това със сериозна травма от игра излезе и Виктор Руис.

След по-добра игра за гостите до логичното се стигна едва в 45-ата минута, когато след преразглеждане на ВАР бе отсъдена дузпа в тяхна полза. Вилиан Жозе застана зад топката и не остави шансове на Конър Хазард – 0:1.

Хората на Мануел Пелегрини не изпуснаха инициативата и след антракта. В 64-ата минута Вилиан Жозе вкара втория си гол в мача след добавка и удвои преднината на своите. Само 180 секунди по-късно ХИК също вкара гол, но ВАР отмени попадението на Малик Бубакари заради засада.

След този успех Бетис оглави класирането в групата заради по-добрата си голова разлика с 3 точки, колкото има и родният шампион Лудогорец. В следващия кръг тимът на Мануел Пелегрини ще приеме разградчани.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички