Атомна атака изстреля Арсенал към полуфиналите в Лига Европа


Атомна атака изстреля Арсенал към полуфиналите в Лига Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

1070 0

Арсенал си уреди участието на полуфиналите в Лига Европа и възможността за английски финал е много голяма. "Артилеристите" свършиха това, което не успяха да направят срещу Славия в Лондон, и стигнаха до комфортно 3:0 в Прага, вкарвайки и 3-те си гола още преди почивката. 

"Артилеристите" излязоха пределно мотивирани от първата минута, като единствената промяна в състава на Микел Артета беше включването на Никола Пепе на мястото на Габриел Мартинели. Още в 15' гол на Емил Смит Роу беше отменен заради засада, но още в 18' плеймейкърът навърза половин дузина от играчите на Славия, изведе Пепе сам в наказателното поле и френският ас се разписа - 1:0. 

В 21' беше отсъдена дузпа за "артилеристите", като Лаказет изпълни точно 11-метровия наказателен удар, за да даде категорична преднина на лондонския гранд. В 24' пък Славия съвсем капитулира, след като Чеймбърс даде топката на Сака по дясното крило, той проби към наказателното поле, стреля и реализира - 3:0 след 3 гола от атакуващото трио на "артилеристите". 

След това мачът влезе в тренировъчно темпо, като Славия имаше няколко шанса поне за гол, но до такъв не стигна. От своя страна Арсенал се добра до 4-и гол през второто полувреме, като в 77' Лаказет се разписа след отлично подаване на Никола Пепе. 

Така след 1:1 в първия мач Арсенал продължава напред с общ резултат 4:1, а в следващия кръг ще се изправи срещу Виляреал, който от своя страна се разправи с Динамо (Загреб). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички