Пиер-Емерик Обамеянг е с малария и е в болница


Пиер-Емерик Обамеянг е с малария и е в болница
Снимка: Gulliver/GettyImages

1088 0

Пиер-Емерик Обамеянг има малария. Нападателят на Арсенал пусна съобщение със снимка в Instagram и обясни, че е влязъл в контакт с вируса по време на паузата за национални отбори, когато беше в Габон.

Стрелецът на „артилеристите” публикува своя снимка с текст, в който благодари на всички.

Обамеянг вече липсва за отбора в неделя срещу Шефийлд Юнайтед, а също така не бе в групата на отбора за четвъртфиналния реванш срещу Славия Прага.

„Здравейте, благодаря за всички съобщения и обаждания. За съжаление, съм бил контактен с маларията, когато бях в Габон за ангажиментите ми с националния отбор преди седмици. Карам период в болница и се чувствам по-добре. Благодаря за чудесната работа на лекарите и докторите, които бързо се справиха с моето състояние. Не се чувствах много добре през последните две седмици, но знам, че ще се върна по-силен. Сега ще гледам мача на моите съотборници. Давайте, Арсенал!”, написа Обамеянг.

Маларията е инфекциозно заболяване, което е често срещано в тропиците. Болестта е една от водещите причини за смърт в света, особено сред децата в Третия свят. 225 милиона души са били заразени с малария през 2009-а година. А какво е бъдещето на съотборник на Обамеянг в Арсенал, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички