Днес ще се изиграят вторите мачове от 1/4-финалите в турнира Лига Европа!


Днес ще се изиграят вторите мачове от 1/4-финалите в турнира Лига Европа!
Снимка: Getty Images/Guliver

925 0

Вчера станаха ясни четирите отбора, които ще спорят за трофея в Шампионската лига. Това са Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити и ПСЖ. Днес пък предстои да станат ясни и най-добрите четири тима във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа!

Научете ТУК къде ще можете да гледате мачовете от Лига Европа тази вечер!

Осем отбора спорят за място на 1/2-финалите в Лига Европа! Това са Виляреал, Динамо Загреб, Манчестър Юнайтед, Гранада, Рома, Аякс, Славия Прага и Арсенал. Ето и по-важното преди реваншите във всяка една от четирите двойки:

Виляреал - Динамо Загреб

Първата среща в Хърватия завърши с минимална победа за "жълтата подводница" с 1:0. Днес отборът на Динамо ще се опита да сътвори нов подвиг в турнира, след като на 1/8-финалите се саморазправи с Тотнъм и изхвърли "шпорите" от надпреварата. 

През отминалия уикенд Виляреал загуби от Осасуна в Ла Лига с 1:2. Динамо Загреб пък победи последния в хърватското първенство Локомотив Загреб с 2:0 като гост.

За испанците днешния мач реванш пропускат Еступинан и Ибора, а Раба ще бъде до последно под въпрос. В тима на гостите контузени са Гавранович и Мохарами, а Адеми и Петкович най-вероятно ще бъдат оставени на пейката.

Манчестър Юнайтед - Гранада

Първата среща в Испания завърши с успех за Юнайтед с 2:0. Днес тимът на Оле Гунар Солскяер ще трябва да довърши започнатото и да си осигури място на 1/2-финалите в Лига Европа.

През отминалия уикенд "червените дяволи" сътвориха нов обрат във Висшата лига, побеждавайки Тотнъм като гост с 3:1. Гранада пък се наложи с 2:1 при гостуването си на Валядолид в Ла Лига.

Цял куп играчи от двата тима са контузени и ще пропуснат днешната среща. За домакините това са Бейли, Магуайър, Мактоминей, Марсиал и Шоу, а за испанците аут ще бъдат Дуарте, Кина, Куини, Брис и Феде. Възможно е и Солскяер да даде почивка на Маркъс Рашфорд!

Рома - Аякс

Рома успя да победи Аякс като гост в първата среща с 2:1. Въпреки това Пауло Фонсека предупреди, че "вълците" все още не са постигнали нищо и призова своите играчи за максимална концентрация в днешния реванш.

В последния кръг от Серия А Рома победи Болоня у дома си с 1:0, а Аякс надви Валвайк със същия резултат като гост в Ередивизи.

Дзаниоло, Шаарауи, Переш и Смолинг пропускат днешната среща за състава на домакините, а Спинацола ще бъде под въпрос до последно. За състава на Аякс аут са Блинд, Ренш и Лабяд!

Славия Прага - Арсенал

Учудващо за мнозина Славия Прага постигна много добър резултат в срещата на "Емиратс", завършвайки наравно 1:1 с тима на Микел Артета. Лондочани ще се нуждат от победа или резултатно равенство, за да продължат напред към 1/2-финалите.

Славия Прага победи Спарта Прага с 2:0 в дербито на Чехия през отминалия уикенд! Арсенал пък не срещна проблеми при визитата си на Шефийлд във Висшата лига и победи с класическото 3:0.

Качараба, наказаният заради расизъм Кудела, Юсуф и Ван Бюрен ще пропуснат мача реванш за Славия, а състоянието на Дели, Олайинка и Сима ще се преценява допълнително. За гостите от Лондон Давид Луиз и Киърън Тиърни са трайно в лазарета, а участието на Йодегард и Обамеянг ще бъде под въпрос!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички