Аталанта спечели сблъсъка с Байер в мач с 5 попадения


Аталанта спечели сблъсъка с Байер в мач с 5 попадения
Снимка: Getty Images

2387 0

Атрактивен двубой си спретнаха Аталанта и Байер Леверкузен в осминафиналите на Лига Европа. Италианският тим излезе победител в мача с 5 попадения, изигран в Бергамо. "Бергамаските" надвиха "аспирините" след обрат.

Началото за това зрелище дадае Чарлс Арангис в 11-ата минута. Две минути след като бе нацелил лявата греда след изпълнение на пряк свободен удар, халфът отправи неспасяем удар в долния десен ъгъл на Аталанта за 0:1. Домакините стигнаха до изравнително попадение 12 минути по-късно, когато украинецът Руслан Малиновски получи страхотен пас от Луис Мюриел и стреля точно в десния ъгъл, озовал се един на един срещу вратаря.

Две минути по-късно самият Мюриел записа името си сред голмайсторите, след като стреля от границата на наказателното поле, спрял в долния десен ъгъл на Храдецки. Той направи резултата 3:1 в полза на Аталанта минути след подновяването на играта. В 49' Малиновски върна жеста на колумбиеца и му подаде за третото попадение на "бергамаските" в мача.

В 63' Муса Диаби намали изоставането на 'аспирините" с удар от границата на наказателното поле, който спря в дясната част на мрежата. Силите на германците обаче стигнаха дотук и те ще се надяват да постигнат повече в реванша, който е на 17 март.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички