Рома се справи с Аталанта и преобърна борбата за топ 4 в италианската Серия А


Рома се справи с Аталанта и преобърна борбата за топ 4 в италианската Серия А
Снимка: Getty Images

1293 0

Рома спечели с минималното 1:0 над Аталанта в ключов сблъсък за битката за топ 4 в италианската Серия А. Единственото попадение реализира дошлият от Челси нападател Тами Ейбраха, който се възползва от асистенция на Николо Дзаниоло (32').

Така "вълците" изпревариха днешния си съперник - двата тима са с по 47 точки, но "богинята" има мач по-малко. Пред тях е Ювентус на 4-то място с 50 пункта, а третият Милан вече изглежда твърде далеч - на седем точки (толкова има и вторият Наполи).

Тами Ейбрахам продължава да бъде важна фигура за своя тим, след като вече е вкарал първия гол в даден двубой в цели 8 различни случая през този сезон - повече от всеки друг играч (най-близо до него е Джовани Симеоне със седем).

В днешния сблъсък гостите от Бергамо контролираха топката в значително по-голям период от време (65% срещу 35%), но домакините се оказаха по-успешни при самите атаки, като имаха цели 13 удара в мача (срещу 7). Точните изстрели бяха поравно - по 4.

За Рома предстои гостуване на Витес от 1/8-финалите в Лигата на конференциите (10-и март - четвъртък), докато Аталанта посреща у дома Байер Леверкузен в осминафинал от Лига Европа на същия ден.

В последните секунди от срещата нервите не издържаха. Първо Мартин де Роон си изкара два жълти картона за няколко секунди (90+3'), а след това и Хенрих Мкхитарян бе изгонен за втори жълт картон (90+5').

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички