Манчестър Юнайтед не съумя да надделее в Белгия


Манчестър Юнайтед не съумя да надделее в Белгия
Снимка: Getty Images/Guliver

1437 0

Манчестър Юнайтед не успя да победи при гостуването си в Беглия на Брюж. Двата тима завършиха при равен резултат 1:1 в първи мач от 1/16-финалната фаза на втория по сила клубен европейски турнир - Лига Европа.

Брюж се представи на добро ниво, като дори се оказа водещ в резултата още в началото на двубоя, но успя да задържи своята преднина твърде малко и допусна изравняване. Така развръзката остава за реванша, който ще се състои след седмица (27.02) на "Олд Трафорд".

Домакините поведоха в резултата още в 15-ата минута, когато техният страж Симон Миньоле изрита напред далечна топка, която бе овладяна от Денис. Другият вратар - Серхио Ромеро, тръгна да излиза, въпреки че защитник на "червените дяволи" бе до футболиста на Брюж. Денис видя това и с премерен прехвърлящ удар откри резултата.

В 36-ата минута Антони Марсиал открадна топката в центъра от бранител на белгийския тим, а след това бе невъзможно да бъде достигнат. Французинът напредна достатъчно, а когато навлезе в наказателното поле преодоля съпротивата и на Миньоле, за да възвърне паритета в срещата.

До края на двубоя Денис имаше добри шансове на два пъти да вкара втори гол, но не съумя да го стори. Другият голмайстор в срещата - Антони Марсиал, пък, нямаше късмет в края на първото полувреме, когато страничния стълб го спря. Други по-опасни положения нямаше и двата тима закономерно си разделиха точките.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички