Английски тим изхвърли "краля" на Лига Европа, Барса се класира след обрат (всички 1/4-финалисти)


Английски тим изхвърли "краля" на Лига Европа, Барса се класира след обрат (всички 1/4-финалисти)
Снимка: Getty Images

5889 0

Само осем отбора останаха в надпреварата за трофея в тазгодишното издание на Лига Европа! След вълнуващи реванши от 1/8-финалната фаза осем отбора продължиха напред и осем отпаднаха от турнира, като в надпреварата остава испанският колос Барселона, който е считан за фаворит за трофея.

Каталунците преодоляха отбора на Галатасарай след обрат и победа с 1:2 в Истанбул. В друг оспорван сблъсък италианският гранд Аталанта изхвърли Байер Леверкузен след нова победа с 0:1 и общ резултат 2:4 от двата мача. Глазгоу Рейнджърс загуби от Цървена звезда в Белград, но въпреки това се класира за 1/4-финалите с общ резултат 2:4 от двете срещи.

Португалският Брага направи равенство 1:1 като гост на Монако и с общ резултат 1:3 се класира за следващата фаза на турнира. Тимът на Ред Бул Лайпциг пък се класира служебно за 1/4-финалите, след като неговият опонент Спартак Москва попадна в обхвата на забраната от УЕФА за участие на руски отбори в евротурнирите.

В късните мачове от вечерта Олимпик Лион и Порто завършиха при резултат 1:1, но френският тим имаше аванс от един гол от първия мач и продължи напред. Английският гранд Уест Хям поднесе сензацията в турнира, след като отстрани рекордьора по титли в Лига Европа Севиля. "Чуковете" победиха с 2:0 след продължения.

Отборите на Айнтрахт и Бетис също стигнаха до продължения, след като испанците поведоха с 0:1 в редовното време. След това обаче Айнтрахт изравни резултата и успя да си осигури място на 1/4-финалите.

Ето всички 1/4-финалисти в Лига Европа:

Рейнджърс

Брага

Аталанта

Барселона

Лайпциг (служебно)

Олимпик Лион

Уест Хям

Айнтархт 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички