Барселона обърна Галатасарай и се класира за 1/4-финалите в Лига Европа


Барселона обърна Галатасарай и се класира за 1/4-финалите в Лига Европа
Снимка: Getty Images

7593 0

Испанският колос Барселона обърна Галатасарай и го победи с 1:2 като гост в мач-реванш от 1/8-финалите в турнира Лига Европа. След нулевото реми на "Камп Ноу" днешната победа в Истанбул означава, че Барса се класира за 1/4-финалите на втория по големина европейски клубен турнир.

Капитанът на Галатасарай Маркао се разписа с глава от корнер в 29-ата минута, но няколко минути по-късно Педри успя да изравни. В края на първата част Пиер-Емерик Обамеянг уцели греда. В началото на второто полувреме обаче Обамеянг нямаше грешка, разписвайки се във вратата на Галатасарай.

До края на мача домакините не намериха сили да изравнят резултата и се сбогуваха с Лига Европа. Барселона се класира за 1/4-финалите и очаква жребия, за да разбере следващия си съперник. Сега обаче вниманието на каталунците е към уикенда, къй като предстои Ел Класико срещу Реал Мадрид.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:

След само шест минути игра Галатасарай създаде невероятна възможност за гол пред вратата на Барселона. Бафетимби Гомис нахлу в наказателното поле и се озова на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран. Атаката на Галатасарай продължи и последва нов удар към вратата на Тер Щеген, който отново бе спрян.

В десетата минута Барселона също стигна до чисто положение за гол. Хитро подаване разсече отбраната на Галатасарай и изведе Френки де Йонг фронтално срещу вратата на домакините. Де Йонг опита удар по земя към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри от страничния стълб.

В 29-ата минута Галатасарай откри резултата. След центриране от корнер капитанът на домакините Маркао успя да засече топката с глава и да намери очертанията на врата. Тер Щеген нямаше какво да стори в ситуацията - 1:0!

Осем минути бяха необходими на Барселона, за да реагира на удара. След сериозен натиск пред наказателното поле на Галата Феран Торес пусна подаване в коридор за Педри. Испанецът навърза последователно няколко играчи на домакините в пеналтерията, за да завърши хладнокръвно във вратата на Пеня - 1:1!

В края на първата част Барселона за малко да стигне до пълен обрат в мача. Адама Траоре направи хубаво центриране за Пиер-Емерик Обамеянг в наказателното поле. Габонският нападател успя да отиграе с глава и да насочи топката към вратата, но кълбото се приземи върху напречния стълб.

Четири минути след подновяването на играта Барселона стигна до пълен обрат в мача. Каталунците поставиха под обстрел вратата на Галатасарай, като вратарят Пеня на два пъти спасяваше отбора си от гол, но накрая Пиер-Емерик Обамеянг успя да засече от непосредствена близост до голлинията - 1:2!

След час игра Патрик ван Аанхолт опита мощен удар от дистанция, който придоби невероятна треактория и за малко да се озове във вратата на Тер Щеген. За късмет на немския страж топката премина малко над горната греда. Този изстрел можеше да се превърне в един от топ головете на сезона.

СЪСТАВИ

Галатасарай: Пеня, Боей, Нелсон, Маркао, Ван Анхолт, Кутлу, Анталялъ, Бабел, Чикалдау, Актюркоглу, Гомис

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Гарсия, Дест, Бускетс, Де Йонг, Педри, Траоре, Торес, Обамеянг

ПРЕДИ МАЧА

Първата среща на "Камп Ноу" изненадващо завърши без голове, а сега е важно да се отбележи, че тези на 'чужд терен' не се зачитат, така че при евентуално равенство в Истанбул тази вечер, мачът ще влезе в продължения, а след това и евентуални дузпи!

В понеделник, 14 март, Галатасарай взе много важна и надъхваща победа с 2:1 в дербито с Бешикташ, която ще окаже своята роля в ментален план. Разбира се, сезон 2021/22 във вътрешното първенство е крайно разочароващ за гранда, който се намира на 11-о място с актив от 38 точки - 9 над чертата на изпадащите...

В неделя, 13 март, Барселона пък се справи се справи в Ла Лига с Осасуна (4:0) на "Камп Ноу", като головете бяха дело на Феран Торес (на два пъти), Пиер-Емерик Обамеянг и Рики Пуч. Тимът на Шави Ернандес се утвърди на третото място във временното класиране с актив от 51 точки и подгони втория Севиля, който е с 56 пункта и мач повече от каталунците!

В исторически план Галатасарай и Барселона не се бяха срещали от 2002 година, когато двата отбора бяха в една група в Шампионска лига. Тогава "блаугранас" спечелиха и двете срещи - 2:0 в Турция и 3:1 в Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички