Аякс и Марсилия имаха предпоставките за успех, но защитите им ги провалиха (ВИДЕО)


Аякс и Марсилия имаха предпоставките за успех, но защитите им ги провалиха (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4016 0

Аякс и Олимпик Марсилия не успяха да излъчат победител в дербито от първия кръг в груповата фаза на Лига Европа. Те завършиха при 3:3 след страхотен двубой, с много атаки, голове, пропуски и спасявания. По този начин европейските грандове задоволиха и най-претенциозните запалянковци, но пропиляха три точки в един от двата актива.

Най-същинските причини за ремито бе неубедителната защита и на двата тима. Междувременно Аякс имаше своите положения, но повечето бяха отразени от Лопес, докато на гостите не им достигна късметът при някои положения.

През първата част Ндиайе се отчете и с греда, която също можеше да “наклони везните”. Домакините обаче започнаха по-добре и до 20-ата минута вече водеха с 2:0. Попаденията бяха дело на Боржеш и Бергюс (9' и 20'). До края на полувремето инициативата бе за гостите, които изравниха чрез Клаус и Обамеянг (23' и 38'), а между головете бе и гредата на сенегалеца. 

Второто полувреме предложи още пропуски и по едно попадение в двете врати - домакините отново бяха напред чрез гола на Тейлър в 52-ата минута, който пропусна в заключителните секунди да реши мача. Крайното 3:3 оформи Обамеянг в последния четвърт час. 

След изиграването на първия кръг АЕК сензационно оглави група "В" с успеха си над Брайтън като гост с 3:2, а Марсилия е втори. В следващия кръг французите приемат "чайките". 

Първо полувреме

ГОЛ! Домакините успяха да поведат още с първия си опит пред противниковата врата. В 9' Боржеш се възползва от ужасяваща грешка в центъра на терена и не остави шансове на Лопес! 1:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В 20-ата минута Бергюс удвои преднината на домакините, след като бе забравен около бялата точка. Там той засече центриране от корнер и разстреля с точно изпълнение Лопес! 2:0!

ГОЛ! Гостите моментално отговориха и след 180 секунди изравниха. Третото попадение в срещата бе дело на Клаус, който стреля под ъгъл, но успя да в крайна сметка да смълчи домакините. 2:1!

Преди да измине и половин час от началото на двубоя Ндиайе бе най-близо до изравняването на резултата, но стрелбата след рейда му отляво прати кълбото в напречния стълб. 

ГОЛ! В заключителните минути на първата част (38') този път късметът бе с гостите и те успяха да изравнят чрез опитният Обамеянг. Той стреля, падайки, и изненада Гортер. Така кълбото се озова в десния долен ъгъл за изравнителното 2:2!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

ГОЛ! Домакините отново взеха аванс в резултата след 52 минути игра, когато Боржеш напредна по десния фланг и намери Тейлър около бялата точка, Там се намираха двама от нидерландския гранд, като нидерландецът обстреля Лопес за 3:2!

След час игра Аякс отново имаше всички предпоставки да удвои преднината си, но стражът на гостите реагира при удара на Бергвайн.

ГОЛ! В 78-ата минута се оформи отново реми, след като Обамеянг отново бе оставен да действа около наказателното поле и след един залъган съперник прати топката в далечния ъгъл на Гортер - 3:3! 

Стартови състави 

Аякс: Гортер, Геи, Шутало, Хато, Соса, Тахирович, Бергюс, Тейлър, Боржеш, Броби, Бергвайн;

Марсилия: Лопес, Клаус, Шансел, Жиго, Лоди, Унахи, Ронже, Кондогбия, Ари, Ндиайе, Обамеянг;

Преди мача

Двата тима са се срещали за последно в контрола от 2016 г., когато не определиха победител след 2:2. Сега обаче те се завръщат към официалните срещи, каквито играят през 1971 и 2009 г. 

Първо нидерландците се класират след две победи и общ резултат 6:2 на осминафиналите за Купата на Европейските шампиони, а след това в същата фаза, но в Лига Европа Марсилия печели след продължения в реванша с общ резултат 4:3. 

Днес и двамата наставници ще имат проблеми с трима футболисти. За домакините Каплан отпада от сметките, а Рули и Ван Аксел Доген са под въпрос. За френския гранд Гей, Сар и Руис Делгадо са неизползваеми. 

В последно време и двата тима са в неубедителна форма, като Аякс дори загуби домакинството си на Лудогорец преди международната пауза с 1:0. Те обаче бяха победили преди това в Разград с 4:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички