Ивайло Петев отсече: Щом можем да бием Аякс, можем и всеки друг


Ивайло Петев отсече: Щом можем да бием Аякс, можем и всеки друг
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4058 0

Треньорът на Лудогорец - Ивайло Петев, не скри задоволството си от историческата победа на своя тим над Аякс. Разградчани надвиха нидерландския гранд с 1:0 на "Йохан Кройф Арена".

Успехът не успя да класира българския тим в групите на Лига Европа, тъй като съперникът му постигна такъв с 4:1 в първия мач помежду им. Това обаче не успя да свали усмивката от лицето на наставника на "зелените".

След последния съдийски сигнал той сподели за начина, по който неговият отбор се противопостави и надви именития си опонент. 

Настроенията в лагера на "орлите"

"Искам първо да поздравя играчите. Всички до голяма степен изпълниха плана ни. Играхме със самочувствие. Мисля, че победата е напълно заслужена. Можехме да отбележим и още голове", започна Петев и продължи.

"Да победиш гранд като Аякс на собствения му стадион, да ги накараш да бавят топката и 60 000 да недоволстват...Мисля, че говори достатъчно. Щастлив съм.

Жалко е, че допуснахме изключително детински голове преди седмица. Така дадохме голяма преднина на Аякс, но всичко е минало. Трябва да си извадим поуките и да продължим да работим в положителна насока. 

Не е малко да победиш този гранд. На пресконференцията преди мача казах, че това е машина за футбол. Смятам, че не е малко да го сторим на собствения им стадион. Може би ще го оценим повече след време, но смятам, че спечелихме напълно заслужено", добави специалистът. Той сподели с какво е мотивирал своите играчи след първите 45 минути.

"На полувремето казах на играчите да разиграваме малко по-спокойно, тъй като имахме тази възможност. През първата част имаше 3-4 ситуации, в които допуснахме грешки. През втората обаче нещата се получиха. На Руан му се натрупаха много мачове, а бях убеден, че Тисера ще иска да даде всичко от себе си, за да отбележи. Радвам се, че и неговото, и включването на останалите играчи допринесоха", каза наставникът.

За кадровите промени и въпроса с трансфера на Десподов:

"Решенията за промените бяха мои. Падт чувства проблеми в рамото. Десподов каза, че не се чувства готов на 100%. Решението беше мое, въпреки че всеки ден се пишат разни неща за него. Поставям победата на много челно място. Щом можем да бием Аякс, можем да го сторим и с всеки друг отбор", завърши Ивайло Петев.

А какво каза героят на "орлите" Тисера след победния си гол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички