6 мача, 6 загуби: Лудогорец напусна Лига Европа с наведена глава


6 мача, 6 загуби: Лудогорец напусна Лига Европа с наведена глава
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5183 0

Българският шампион Лудогорец завърши участието си в този сезон на Лига Европа с шеста поредна загуба в груповата фаза. "Орлите" паднаха от ЛАСК Линц с 1:3 като домакин и финишират на последното четвърто място в групата с 0 спечелени точки.

ЛАСК натика Лудогорец в собствената им половина още от първата минута и почти не им даде да излезе от там през цялото полувреме. В 17' удар на Доминик Райтер срещна гредата. Три минути по-късно Рене Ренер пропиля много добра ситуация за гол. Същото стори и Йоханес Егещайн в 37', но заслуга за пропуска имаше и Пламен Илиев.

В края на полувремето Сисиньо фаулира противников играч в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Томас Гойгинер, но Пламен Илиев усети посоката на удара и успя да спаси 11-метровия наказателен удар. 

На почивката Станислав Генчев извърши смяна, като извади Мавис Чибота и пусна Елвис Ману на негово място. Резервата веднага се отплати на своя треньор, като вкара гол в откриващата минута на втората част и изведе "орлите" напред в резултата - 1:0!

За десетина минути обаче двубоят се преобърна на 180 градуса за Лудогорец. Първо, в 56', Визингер успя да изравни за 1:1, а шест минути по-късно ЛАСК получи втора дузпа в мача, докато Сантана получи директен червен картон. Този път Ренер вкара от бялата точка за 1:2. В 67' пък Мадсен вкара трето попадение за гостите - 1:3!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец записва най-слабото си участие в груповата фаза на европейски клубни турнири, откакто съществува. "Орлите", както винаги, влязоха с голямата цел да излязат от групата, но както никога досега не спечелиха нито една точка след първите си 5 двубоя.

Разградчани имат само загуби, като в последния си мач играят за честта си, за това да не отпаднат напълно срамно без нито една записана точка и разбира се за сериозните финансови постъпления, които могат да дойдат при победа.

Тимът на Станислав Генчев ще посрещне австрийския ЛАСК Линц, който също няма шансове да продължи напред, въпреки че събра цели 7 точки. Втори в групата е Тотнъм с 10 пункта - 2 по-малко от изненадващия лидер Антверп.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Илиев, Сисиньо, Вердон, Са, Икоко, Баджи, Каули Оливейра, Сантана, Чибота, Кешеру, Десподов

ЛАСК: Шлагер, Чеберко, Вайсингер, Андраде, Ренер, Мадсен, Холанд, Ранфтъл, Егещайн, Рейтер, Гьойгингер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички