Велико! ЦСКА победи категорично Рома насред "Васил Левски"


Велико! ЦСКА победи категорично Рома насред "Васил Левски"
Снимка: Getty Images/Guliver

6517 0

ЦСКА изигра най-добрия си мач от тазгодишната кампания в груповата фаза на Лига Европа и победи италианския гранд Рома с 3:1 насред Националния стадион "Васил Левски".

Футболистите на Бруно Акрапович демонстрираха страхотна успеваемост и отлична дисциплина и съвсем заслужено се поздравиха с първи успех. Така "червените" завършват на ниво иначе разочароващия сезон в Европа.

Любопитното е, че до този момент "армейците" нямаха нито един отбелязан гол в предишните 5 двубоя, а сега реализираха цели 3 срещу тим като Рома. 2 от тях бяха дело на намиращия се в убийствена форма Али Соу, а един - първият в мача, на Тиаго.

Рома не спечели само 2 срещи в групите, като и двете бяха срещу ЦСКА - равенство в Италия и загуба в България. Все пак, "вълците" продължават напред, след като вече си бяха гарантирали първото място.

В другия двубой от групата - директният сблъсък за второто място, румънският шампион ЧФР Клуж бе на секунди от това да поднесат изненадата и да победят Йънг Бойс, но швейцарският първенец изравни в последните секунди, а след това дори осъществи пълен обрат и се класира напред.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Антов, Матей, Занев, Мазику, Йомов, Юга, Жеферсон, Тиаго, Санкаре, Соу

Рома: Боер, Кумбула, Фазио, Жезус, Перес, Миланезе, Диара, Бамба, Перес, Педро, Майорал

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДВУБОЯ ЦСКА - РОМА ОТ ЛИГА ЕВРОПА?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна на високо и за двата отбора. В 51-ата минута Майорал бе добре изведен в наказателното поле и излезе срещу Бусато, но с Матей на гърба си. В крайна сметка "червените" се справиха със ситуацията и топката излезе в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно. Няколко минути по-късно Бруно Перес добре центрира успоредно на голлинията, но Бусато реагира отлично.

55' - 3:1! ЦСКА успя да вкара трети гол въпреки по-добрите минути за "вълците". Капитанът Фацио направи кошмарна грешка, като връчи топката на Али Соу, който от наказателното поле нямаше проблеми да реализира второто си попадение в двубоя.

В следващите минути и двата тимаха имаха чудесни възможности за попадения. За български тим първо Соу не успя да достигне и да нанесе добър удар хубаво успоредно подаване на Мазику в наказателното поле, а след това Тиаго също не може да оползотвори пас на левия краен защитник. Гостите пък организираха опасна контраатака, но защитата на "червените" се справиха в собственото си наказателно поле, а Бусато добре излезе, за да се случи това. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута ЦСКА създаде добра атака. Али Соу подаде към Георги Йомов, който бе на добра позиция и опита изстрел, но бе бързо затворен от противников шутът му бе блокиран.

5' - 1:0! "Армейците" продължиха с добрите си атаки и това даде резултат рано-рано. Топката се отби по щастлив за ЦСКА начин в Санкаре и попадна на пътя на Тиаго. Той не се поколеба и с едно докосване и бомбен изстрел не остави шансове на Боер.

Гостите постепенно подобриха представянето си и наложиха своя контрол върху срещата. При един от по-редките случаи, в които "армейците" опитаха дълбока преса, по-опасна контраатака за "вълците" завърши с гол, след топката бе изнесена бързо. Миланезе успя да изравни резултата след прецизен изстрел от наказателното поле. 16' - 1:1!

В 30-ата минута ЦСКА пропиля златен шанс отново да излезе напред в резултата. Тиаго бе изведен сам срещу вратаря на "вълците", но стреля в аут покрай вратата. Страхотен пропуск. Само няколко минути по-късно обаче това все пак се случи. Соу допринесе за отнемането на топката, тя попадна в Жеферсон, а той изведе гамбийския нападател срещу вратаря. Соу не сбърка и отново изведе домакините напред в резултата. 34' - 2:1! 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Кампанията в Лига Европа за "червените" е меко казано разочароваща, като българският тим дори не бе близо до това да гони поставената цел и да излезе от групата. Нещо повече, отборът няма нито един вкаран гол и може да запише исторически антирекорд в Лига Европа, ако не го стори и в последния си мач.

Въпреки негативите ЦСКА може да завърши със самочувствие и да остави положителни емоции, ако осъществи победа над гранда от рода на Рома, който в действителност вече си е осигурил първото място. Освен това, не трябва да се подценяват и финансовите постъпления при 3 точки.

Разбира се, задачата няма да е никак лесна. Въпреки първоначалните информациия звездите на Рома отпътуваха с отбора и "вълците" няма да са съставени единствено от юноши. ЦСКА обаче излиза психически освободен и може само да спечели от срещата.

В другия мач от групата ЧФР Клуж и Йънг Бойс излизат в директен сблъсък за втората позиция, която дава право на участие в елиминациите. Румънският шампион трябва задължително да победи, при всякакъв друг резултат швейцарците продължават напред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички