"Той е млад, може да постигне много" - денят, в който младият Лео се превърна в Меси (ВИДЕО)


"Той е млад, може да постигне много" - денят, в който младият Лео се превърна в Меси (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7172 0

Футболната легенда Лионел Меси неведнъж ни е изумявал със страхотните си представяния. На тази дата (06.04) преди 12 години аржентинецът сътвори нещо невероятно в четвъртфиналната фаза на Шампионска лига.

Каква магия сътвори Меси през 2010? 

През 2010 година едва на 22 години и вече носител на „Златната топка“ Лионел Меси изгряваше на футболната сцена. Мнозина дори смятаха тогава, че вече наблюдаваме един от най-добрите, играли тази игра, ако не и най-добрият, който е стъпвал на зеления килим. На този ден преди 12 години Меси даде началото на една нова ера с изумителното си представяне срещу Арсенал в най-комерсиалния европейски турнир.

Първата среща на „Емиратс“ бе изключително борбена и двата отбора не успяха да излъчат победител, завършвайки 2:2. Реваншът седмица по-късно в Испания обаче ще се помни не само от феновете на Барселона, но и от всички привърженици на футбола. Никлас Бендтнер даде ранна преднина на „артилеристите“ и 90 хиляди на „Камп Ноу“ просто заглъхнаха. Радостта на лондончани обаче не се задържа дълго.

В оставащите минути Лео Меси "облече" своята магьосническа мантия и изуми всички със сътвореното. Аржентинецът отбеляза 4 безответни попадения, 3 от които през първото полувреме, във вратата на гостите, оставяйки всички на стадиона и пред екраните в пълен шок.

Изумлението от Лео Меси

„Той е като изваден от Плейстейшън“, заяви легендарният треньор на „топчиите“ Арсен Венгер след мача.

„Меси ще се възползва от всяка грешка и ще те накаже жестоко. Барселона са страхотен отбор, а с Меси в състава си създават изключителни главоболия. Той е много млад, но може да постигне много. Не всеки може да отбележи 4 гола, както той направи днес“.

Останалото е история. Аржентинецът се превърна в легенда на световния футбол със своите рекордни 7 награди „Златна топка“, 4 триумфа в Шампионска лига и над 20 голмайсторски приза във всички турнири. Всеки от футболния свят може да се нарече късметлия, че е имал възможността да наблюдава Лионел Меси.

Ето какво направи неотдавна бивш съотборник на аржентинеца за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички