"Златен" Рабио спаси Ювентус от резил срещу последния в Серия А (ВИДЕО)


"Златен" Рабио спаси Ювентус от резил срещу последния в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2865 0

Ювентус стигна до трудна победа срещу последния в Серия А Сампдория в мач от 26-ия кръг. Момчетата на Масимилиано Алегри се наложиха с 4:2 у дома.

След само 26 минути игра Ювентус вече водеше с 2:0. Първо, в 11-ата минута бразилецът Бремер откри резултатът след хубав удар с глава. 15 минути по-късно пък Адриен Рабио се разписа, давайки преднина от два гола на своите.

"Бианконерите" обаче капитулираха в следващите минути. Само за 1 минута Сампдория вкара два безответни гола благодарение на Томазо Анджели и Филип Джуричич, които шокираха феновете на италианския гранд.

Втори гол на Рабио в 65' върна преднината от един гол на Ювентус, а 3 минути по-късно Душан Влахович пропусна да вкара от дузпа, уцелвайки страничния стълб. В крайна сметка, крайното 4:2 бе оформено от Матиас Соле, който се появи като резерва.

Ювентус вече е на седмата позиция с 38 точки, а Сампдория продължава да е на дъното в таблицата с актив от 12 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус започна чудесно срещата. Домакините установиха контрол в първите минути, владеейки топката и я разиграваха спокойно в половината на своя съперник. В осмата минута обаче Сампдория успя да изведе Маноло Габиадини сам срещу Перин с дълго подаване, но нападателят не успя да уцели очертанията на вратата и разочарова. В 11-ата минута обаче Бремер надскочи всички в наказателното поле на Сампдория и с прострелен удар с глава откри. 1:0 за Ювентус.

Домакините нанесоха своя удар в 26', Фабио Мирети намери Адриен Рабио в наказателното поле, а френският полузащитник нанесе отличен удар с глава в горния десен ъгъл, с който удвои преднината на своите.

Video edited on Kapwing

Радостта на Ювентус обаче бе кратка.Първо, в 31' Томазо Анджело върна едно попадение, след като направи успешна добавка във вратата на Перин, а само минута по-късно резултатът бе изравнен от Филип Джуричич, който от точката на дузпата засече и направи 2:2.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Борбата между двата съперника продължи и след почивката. Футболистите и на двата тима се втурнаха в предни позиции да търсят гола. С това обаче се покачи агресията на терена и последваха редица нарушения. Никола Фаджоли си изпати в 58', като му бе показан жълт картон от главния арбитър.

В 65' Рабио върна преднината на Ювентус със втория си гол за вечерта. Французинът направи чудесен пробив, а след това загуби топката. Тя обаче бе спечелена от негов съотборник, който му я върна и с прострелен удар от дъгата на наказателното поле полузащитника се разписа. Сампдория имаше претенции, че Рабио е играл с ръка, но от ВАР установиха, че това не се е случило - 3:2.

Video edited on Kapwing

В 68' Томазо Аужело фаулира резервата Куадрадо в наказателното поле и "бианконерите" получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Душан Влахович, но той разтресе страничния стълб и пропусна да се разпише. Малко по-късно отново сърбинът можеше да отбележи, но неговият удар бе блокиран от противников защитник.

В 82' пък Хуан Куадрадо стреля от дистанция, но неговият удар бе отклонен от Мартин Турк в гредата. В 84' Бремер получи травма и поиска да бъде сменен. На неговото мято се появи Ругани. В добавеното време на срещата Матиас Соле вкара четвърти гол с глава, с което оформи крайното 4:2.

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: 36. Матиа Перин - 6. Данило, 19. Леонардо Бонучи, 3. Бремер - 2. Матиа Де Шилио, 44. Никола Фаджоли, 45. Енцо Баранечеа, 25. Адирен Рабио, 17. Филип Костич - 22. Фабио Мирети - 9. Душан Влахович

Сампдория: 22. Мартин Турк - 2. Бруно Амионие, 17. Брам Наутинк, 4. Корай Гюнтер - 3. Томазо Аужело, 20. Хари Уинкс, 8. Томас Ринкон, 59. Алесандро Дзаноли - 7. Филип Джуричич, 37. Мехди Паскал Марсел Лерис - 23. Маноло Габиадини

Ювентус ще иска да се върне на победния път, след като през изминалия кръг бе сломен от Рома като гост на "Олимпико". Мнозина обаче смятат, че Сампдория може да създаде сериозни проблеми на "бианконерите", като се има предвид, че първата среща между двата тима през сезона завърши при резултат 0:0.

Момчетата на Масимилиано Алегри се намират в далеч по-добра форма от съперниците си днес. Ювентус е с 4 победи и 1 поражение в последните си пет срещи във всички турнири, а Сампдория е с 3 равенства и две загуби.

Списъкът с отсъстващите за Макс Алегри е прекалено дълъг, а наскоро към него се присъедини и звездата на тима Анхел Ди Мария, който получи травма в бедрото. Сампдория пък се очаква да излезе с най-добрия възможен състав на "Алианц".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички