Заради коронавируса: Лацио е заплашен от изхвърляне от Серия А


Заради коронавируса: Лацио е заплашен от изхвърляне от Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1021 0

Италианският Лацио може да бъде изхвърлен от Серия А. Причината за това може да стане нарушение от страна на клуба на протокола за борба с коронавируса, съобщава "Football Italia". Римският гранд е под подозрение от страна на прокуратурата.

Проблемът е в това, че трима от играчите на "орлите" - Чиро Имобиле, Лукас Лейва и Томас Стракоша, на които УЕФА забрани да пътуват за следващия мач на тима в Шампионска лига, взеха участие в мача от Серия А срещу Торино. В него Имобиле вкара един от решителните голове за успеха на своя тим с 4:3. Отбелязва се, че играчите не са получили резултатите си от тестовете, направени между мачовете в евротурнирите.

Прокуратурата вече е разпитала президента на клуба Клаудио Лотито и главния лекар Иво Пулчини. Според "Football Italia" санкциите, които предвижда протоколът, се прилагат в зависмост от тежестта на последствията, а диапазонът им варира между глоби до понижение в таблицата до последното място и изключване от дивизията, в която отборът играе. Сериозността на нарушението се оценява според риска за здравето на играчи, персонал, съдии и всички сътрудници, изложени на риска от заразяване. Влияе и потвърдено намерене за промяна на хода или резултата в мача. А в кой италиански клуб има 27 заразени вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички