Лацио се разправи с Борусия Дортмунд на старта в Шампионска лига


Лацио се разправи с Борусия Дортмунд на старта в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3868 0

Отборът на Лацио успя да победи Борусия (Дортмунд) с 3:1 като домакин в първия мач от груповата фаза на Шампионска лига. Чиро Имобиле, Фуиз Фелпе и Акпа Акпо Жан се разписаха за римските "орли", докато Ерлинг Холанд вкара едно попадение за "жълто-черните".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само шест минути игра домакините успяха да излязат напред в резултата. Борусия разиграваше топката в близост до своето наказателно поле, но бяха сериозно пресирани и допуснаха грешка. Топката стигна до Кореа, който веднага намери свободния в наказателното поле Чиро Имобиле. Голмайсторът на Лацио нямаше проблем да завърши - 1:0!

В средата на частта Лацио удвои преднината си. Луис Алберто центрира от корнер към близката греда, където изскочи Фуиз Фелпе и засече с глава във вратата на Борусия - 2:0! До края на полувремето Ерлинг Холанд имаше много добра възможност да намали изоставането на своя отбор, но негов удар бе блокиран от противников футболист пред голлинията.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута Ерлинг Холанд стреля опасно към вратата на римляните, но Стракоша успя да спаси. Норвежкият нападател все пак успя да се разпише в 71-вата минута, когато получи пас от Рейна на чиста позиция в пеналтерията. Последва мощен удар на Холанд, който не остави никакви шансове на вратаря на Лацио - 2:1!

"Орлите" успяха да възстановят преднината си от два гола пет минути по-късно. Чиро Имобиле стигна до трудна топка на аутлинията, за да я върне назад към Акпа Акпо Жан, който успя да разстреля стража Хитц от непосредствена близост и да се разпише за своя отбор - 3:1!

Преди мача:

Трудно е да се прогнозира какво можем да очакваме от "орлите" тази нощ, тъй като в първенството на Италия те показаха, че са далеч от отбора, който бяха през миналия сезон. Тогава римляните се бореха за шампионската титла срещу Ювентус и Интер, но през новата кампания в Серия А в 4 мача загубиха два пъти и спечелиха само веднъж.

В Борусия изглеждат по-подготвени за успех днес. В последния кръг на Бундеслигата те победиха като гост сериозен съоерник в лицето на Хофенхайм. И двата тима имат кадрови проблеми, но резервната скамейка на германците е по-дълга и това им дава предимство. Едва ли Лацио обаче ще се предаде лесно.

Стартови състави:

ЛАЦИО: Стракоша, Патрик, Ачерби, Луис Фелипе, Лейва, Милинкович-Савич, Луис Алберто, Марушич, Фарес, Кореа, Имобиле

БОРУСИЯ (ДОРТМУНД): Хитц, Дилейни, Пищек, Хумелс, Белингам, Витсел, Мюние, Герейро, Ройс, Санчо, Холанд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички