Изненада? В Серия А са паднали най-много голове през сезона


Изненада? В Серия А са паднали най-много голове през сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

939 0

Сезонът във всички топ първенства, без Франция, приключиха успешно, въпреки паузата, която бе заради пандемията от коронавируса. Затова и вече е време за някои равносметки и статистики преди новият сезон да започне.

През изминалия сезон в Серия А бяха отбелязани най-много голове в европейските шампионати, сочи статистиката. В италианското първенство са реализирани 1154 гола.

Серия А приключи в неделя, шампион стана Ювентус, който предсрочно си осигури титлата. На второ място се нарежда Висшата лига с отбелязани 1034 гола, на трето Бундеслигата - 982, на четвърто Примера дивисион с 942. Френската Лига 1 не влиза в класацията, тъй като първенството там бе прекратено предсрочно. Освен Ювентус, в Шампионската лига ще играят също Интер, Аталанта и Лацио. В Серия В изпаднаха Лече, Бреша и СПАЛ. А кога започва новият сезон в най-добрите първенства в Европа - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички