"Вълците" на Моу скочиха в топ 3: Изместиха последните 2 шампиона в Серия А (ВИДЕО)


"Вълците" на Моу скочиха в топ 3: Изместиха последните 2 шампиона в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

767 0

Рома на Жозе Моуриньо записа безценен успех в борбата за топ 4 в Серия А. "Вълците" победиха трудно Торино с минималното 1:0 като гост. Единственото попадение бе дело на Пауло Дибала от дузпа още преди да са изминали и 10 минути игра (8').

11-метровият наказателен удар бе отсъден, след като мощен изстрел от средна дистанция бе блокиран непозволено с ръка в наказателното поле. Бившият футболист на Ювентус успя да прати вратаря в негово дясно, а същевременно стреля в средата на вратата.

С успеха Рома се качи на 3-тото място с 53 точки - една повече от 4-тия Милан и две аванс пред 5-ия Интер - последните два шампиона в Серия А. Лацио е с две точки пред големия римски съперник, но е и с мач по-малко. Торино остава 11-и с 38 пункта.

Срещата не изобилстваше от чисти голови положения. Рома успя да отправя повече удари от опонента си (9 срещу 7), но и двата отбора останаха с по едва един точен удар. Притежанието на топката пък бе с незначително минимална разлика в полза на домакините от Торино.

В следващия кръг от италианската Серия А Рома посреща у дома Удинезе (16.04), докато Торино има ново домакинство - този път срещу Салернитана, който се бори да не изпадне (16.04).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички