Скандал! Обиждат грозно Деян Станкович, а той отвърна: Горд съм да бъда циганин!


Скандал! Обиждат грозно Деян Станкович, а той отвърна: Горд съм да бъда циганин!
Снимка: GettyImages

4912 0

Треньорът на Сампдория Деян Станкович обяви, че е „горд да бъде циганин“. Така той отвърна на расистките обиди по негов адрес от страна на феновете на Рома по време на загубата на неговия тим с 0:3 на „Олимпико“ в Рим.

Бившият футболист на Цървена звезда, Лацио и Интер бе обиждан със скандирания, наричащи го „циганин“ от домакинските привърженици, докато наставникът на „вълците“ Жозе Моуриньо ги накара да спрат. Италианската дума за „циганин“ често се използва от тифози като обида на расова основа за играчи от Балканския полуостров и източна Европа, независимо от техния етнически произход.

„Горд съм да бъда циганин. Не се засягам, ако ме наричат така, и Жозе знае това. Не осъзнах какво се беше случило, докато мачът течеше, но благодаря на Моуриньо за това, че се застъпи за мен“, заяви Станкович пред DAZN.

Сърбинът спечели требъл с Интер през 2010 година – тогава „нерадзурите“ триумфираха в Серия А, за Купата на Италия и в Шампионска лига под ръководството на самия Моуриньо. Въпреки това, той изживява тежък престой начело на Самп, който е предпоследен в класирането, на десет точки от спасителния бряг след 19-та си загуба за сезона.

А ето как се развия самият мач между Рома и Самдория.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички