ВИДЕО: Ювентус сломи палача на Наполи за Купата и приближи върха на точка


ВИДЕО: Ювентус сломи палача на Наполи за Купата и приближи върха на точка
Снимка: Getty Images

414 0

Ювентус победи палача на Наполи в Купата на Италия - Фрозиноне, в мач от 17-ия кръг на Серия А. "Бианконерите" се наложиха с 2:1 като гост и доближиха върха в Италия.

"Старата госпожа" поведе рано - в 12', след попадение на дебютиралия като титуляр Кенан Йълдъз. Фрозиноне изравни в 51' след гол на Хайме Баес, но в 81' Душан Влахович донесе трите точки на "бианконерите". Сърбинът се разписа за втори път в 89-ата минута, но попадението бе отменено заради засада. 

"Старата госпожа" откри резултата с първата си пълнокръвна голова атака. Това се случи в 12-ата минута, когато Филип Костич комбинира с младия Кенан Йълдъз, той навлезе в наказателното поле, премина трима съперникови футболисти и стреля безкомпромисно с десния крак за 1:0.

За голмайстора, който е на 18 години, това бе дебютен мач като титуляр за "бианконерите". Попадението е и първо негово с екипа на торинския гранд.

Четвърт час по-късно треньорът на гостите Макс Алегри направи принудителна смяна, след като Алекс Сандро се контузи. Мястото му на терена зае Федерико Гати.

След половин час игра Фрозиноне се окопити и заигра по-уверено. Домакините принудиха Шчесни да се намеси след центриране на Матиас Суле. В 39' пък Костич направи пропуск от много добра позиция.

В началото на второто полувреме тимът, елиминирал шампиона Наполи в Купата на Италия, изравни резултата. В 51' Иларио Монтериси изведе отлично Хайме Баес в наказателното поле, а аржентинецът пое и с удар под плонжа на вратаря изравни - 1:1.

След изравняването двата тима си размениха по един точен удар, като при този на Фрозиноне в 72' Шчесни трябваше да се намесва решително. Четири минути Ювентус бе близо до нов аванс, но ударът на МакКени от воле нацели лявата греда на Турати.

Девет минути преди края на редовното време гостите отново взеха преднина. МакКени направи двойна комбинация с Тимъти Уеа, след което центрира в наказателното поле. Там Душан Влахович скочи по-високо от Симоне Романьоли и с глава намери горния ляв ъгъл на съперниковата врата. В 89' сърбинът вкара втори гол за 3:1, но той бе отменен заради засада.

Ювентус е втори в класирането в Серия А, докато Фрозиноне заема позиция. "Бианконерите" събраха 40 точки, с 1 по-малко от лидера Интер, който има и мач по-малко. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички