Ювентус матира Наполи и почти отказа шампиона от защита на Скудетото (ВИДЕО+СНИМКИ)


Ювентус матира Наполи и почти отказа шампиона от защита на Скудетото (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1047 0

Ювентус излъга с 1:0 Наполи в голямото дерби на 15-ия кръг на Серия А и отново излезе начело в класирането. С успеха си на „Алианц Стейдиъм“ тимът на Масимилиано Алегри почти отказа актуалния шампион на Италия от защитата на Скудетото.

В герой за „Старата госпожа“ се превърна Федерико Гати, който заби скъпоценното попадение в 51-ата минута.

Така Ювентус пак изскочи на върха, събирайки актив от 36 точки. „Бианконерите“ са в серия от 10 поредни мача, в които не познават вкуса на поражението. Наполи пък е на 5-ото място с  24 пункта, на цели 12 от лидера. По-лошото е, че падението на „партенопеите“ продължава, след като тимът записа 3 поредни загуби във всички турнири.

Още след първия съдийски сигнал на Даниеле Орсато двата тима се захапаха здраво. В началните минути гостите бяха по-активни, но не успяваха да достигнат до чисти голови положения пред вратата на Шчесни. В средата на полувремето полският страж спаси удар на Джовани Ди Лоренцо.

Домакините отговориха с удар на Влахович, който не затрудни Мерет. В 29-ата минута Кварацхелия направи непростим пропуск, след излезе очи в очи с Шчесни, след като би в облаците.

Наполи продължи да държи инициативата, но така и не успяваше да стигне до гол. Домакините пък играеха много организирано и на свой ред създаваха главоболия за голкийпъра на неаполитанци.

Така в 51-ата минути Федерико Гати откри резултата. Той се разписа с глава след центриране на Андреа Камбиасо – 1:0.

Video edited on Kapwing

След час игра домакините претендираха за дузпа за игра с ръка на защитник на Наполи, но такава не последва. В 71-ата минута Виктор Осимен прати топката в мрежата на Юве, но попадението бе отменено заради засада.

До края Юве удържа победата си, въпреки че гостите профукаха още няколко изгодни положения. Убийствената ефективност на гранда от Торино отново си каза думата, защото те спечелиха след само общо 2 точки удара към вратата на Алекс Мерет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички