Ювентус удължи впечатляващата серия до 11 без загуба, но не прескочи Интер (ВИДЕО)


Ювентус удължи впечатляващата серия до 11 без загуба, но не прескочи Интер (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

918 0

Ювентус направи грешна стъпка по пътя към титлата. "Бианконерите" завършиха 1:1 в гостуването си на Дженоа в мач от 16-ия кръг на Серия А. Любопитен факт обаче е, че това бе мач №11 във всички турнири, в който "бианконерите" не губят.

Развой на Дженоа - Ювентус

Дженоа започна добре и в началните минути Руслан Малиновский опита удар от дистанция, но Войчех Шчесни внимаваше и улови топката. След четвърт час игра и на стража на Дженоа - Хосеп Мартинес, му се наложи да се намесва след изненадващ удар на Федерико Киеза от много малък ъгъл. 

Все пак, "бианконерите" поведоха в 28-ата минута след точно изпълнена дузпа от Федерико Киеза. 11-метровият наказателен удар бе "спечелен" от голмайстора, който бе съборен от вратаря Хосеп Мартинес след грешка при изнасянето на топката.

Втората част обаче стартира много силно за домакините. В 48-ата минута резервата Калеб Екубан овладя технично в наказателното поле и подаде към Алберт Гудмундсон, който без забавяне прати топката зад гърба на Войчех Шчесни за 1:1.

До края на срещата не се стигна до нищо по-сериозно чак до 88'. Юве получи правото да изпълни корнер, а топката попадна в Желсон Бремер, който стреля с тяло, но ударът му бе спасен.

"Бианконерите" са втори във временното класиране с актив от 37 точки - 1 по-малко от лидера Интер. Дженоа се намира на 14-ата позиция с 16 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички