ВИДЕО: Ювентус доближи лидерите след победа въпреки изпусната дузпа и отменен гол


ВИДЕО: Ювентус доближи лидерите след победа въпреки изпусната дузпа и отменен гол
Снимка: Getty Images

1358 0

Ювентус записа втората си победа от началото на сезона в Серия А, като надви с 2:0 последния в класирането Емполи. Точни за успеха в трети кръг на шампионата бяха Данило в 24' и Федерико Киеза в 82'.

Победата изпрати "бианконерите" на третата позиция със 7-те спечелени точки, като разликата с четвъртия Лече са по-малкото допуснати голове от тима от Торино. Емполи все още няма спечелена точка.

Домакините се пропукаха при първата сериозна опасност в мача. В 24' Данило достигна до отбита топка в наказателното поле, овладя и насочи ниско в средата на мрежата за 0:1!

"Старата госпожа" можеше да си осигури спокойствие четвърт част по-късно, когато получиха възможност за дузпа след нарушение на Юсеф Малек. Изпълнението на Душан Влахович от бялата точка обаче беше неутрализирано от вратаря Етрит Бериша.

През втората част Федерико Киеза имаше възможност да удвои преднината на гостите, но стреля на сантиметри от дясната греда в 59', намирайки се в наказателното поле.

Седем минути по-късно Пол Погба все пак реализира във вратата на последния в класирането, но попадението му бе отменено заради засада.

Все пак Киеза успя да се реваншира осем минути преди края на редовното време. Той осъществи самотен пробив отляво, вратарят закъсня, нападателят го изпревари, но падна. Въпреки това се изправи и успя да нанесе удар с десния крак, преди да му бъде попречено от дотичалите защитник и страж на домакините - 2:0 за Ювентус!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички