ВИДЕО: Милан се върна към победите и се изкачи втори в Серия А


ВИДЕО: Милан се върна към победите и се изкачи втори в Серия А
Снимка: Getty Images

584 0

Милан успя да се върне към победите след нулевото равенство с Нюкасъл в Шампионска лига и тежката загуба от Интер в последните си два мача. В днешния следобед "росонерите" надвиха минимално деветия в подреждането Верона в мач от петия кръг в Серия А.

Автор на единственото попадение в мача беше Рафаел Леао, който се отличи в осмата минута. Трите точки пратиха Милан временно на второто място в класирането, докато гостите останаха девети. Тимът на Стефано Пиоли има 12 точки - колкото и лидерът Интер, но градският съперник има мач по-малко. 

Двубоят беше предвиден да започне в 16:00 часа, но бе отложен с 25 минути заради градушката, която се изля над Милано. Тя наводни терена на "Сан Сиро", но след като дренажът пое водата, мачът започна.

Срещата стартира с минута мълчание в памет на бившия президент на Италия Джорджо Наполетано и на бившия футболист на "росонерите" Джовани Лодети. И двамата си отидоха във вчерашния ден, петък.

Мачът започна равностойно, но "рсонерите" съумяха да открият рано резултата - в 8' Рафаел Леао направи страхотен рейд, завършил с изстрел от вътрешността на наказателното поле. Топката се спря в долния десен ъгъл, без да даде шанс на вратаря на Верона за реакция. Португалецът се разписа за трети път през новия сезон, в трети пореден мач в лигата.

Тринадесет минути по-късно гостите можеха да изравнят след грешка в отбраната на домакините, но стражът на Милан - Марко Спортиело, не им позволи. Той направи страхотно спасяване след изстрел с глава отблизо на Микаел Форолуншо, който потърси пролука под напречната греда.

След тази ситуация повече чисти положения до края на полувремето не бяха създадени. След почивката Верона се раздвижи и в 55-ата минута Бонацоли стигна до опасен удар, но в ръцете на Спортиело.

Седем минути по-късно Милан създаде добра възможност след контраатака, но тя бе пропиляна от Леао и Жиру. Десет минути по-късно Пулишич отправи добър удар след индивидуален рейд, но стражът на гостите спаси.

Малко след това Муса бе изведен добре, но Монтипо отново се намеси решително. До края Верона заложи всичко в атака, а "росонерите" няколко пъти можеха да отбележат отново на контраатака, но не успяха и се задоволиха с минималната победа.

See video "milver" on OK. Video Player https://ok.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички