Христов пред завръщане в Специя, но в Серия Б: Верона спечели баража (ВИДЕО)


Христов пред завръщане в Специя, но в Серия Б: Верона спечели баража (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2019 0

Верона изкова оставането си в Серия А и през следващия сезон, след като Специя, на родния национал Петко Христов, отстъпи с 1:3 в баража за оцеляване!

Двубоят се изигра на неутралния стадион "Мапей - Чита дел Трикольоре", намиращ се в Реджо Емилия. В герои за победителите се превърнаха Фараони и реализиралият две попадения Нгоне, съответно в 5-тата, 26-тата и 38-мата минута, докато за 17-тия в крайното класиране реализира Ампаду в 15' след асистенция на взетия от Рома под наем Шомуродов.

Трябва да се отбележи, че Верона изигра последните близо 30 минути (с добавеното време) с човек по-малко, след като именно Фараони бе изгонен с директен червен картон, докато Нзола пропусна от дузпа след нарушението. 

Video edited on Kapwing

В крайното класиране на Серия А Специя завърши на 17-та позиция, докато Верона остана 18-и, но и двата тима разполагаха с по 31 точки в актива си. По време на редовния сезон Специя се наложи като гост с 2:1, а след това се стигна до нулево равенство. 

Трябва да се отбележи, че при успеха Христов бе останал резерва, докато в следващите две срещи, включително и за баража, той не бе наличен заради наема му във Венеция.  

Следете всичко най-интересно от Серия А със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички