След “Дерби дела Мадонина” Интер остана непобеден! Милан бива бит за пети пореден път (ВИДЕО)


След “Дерби дела Мадонина” Интер остана непобеден! Милан бива бит за пети пореден път (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3187 0

Интер продължи доминацията си в градското дерби с Милан с успех в четвъртия кръг на Серия А. “Змията” спечели с 5:1 “Дерби дела Мадонина” и победи общо в пети пореден мач вечния си съперник. Това е рекорд за клуба, но абсолютния такъв държи Милан с шестте си успеха. 

Серията за възпитаниците на Индзаги започна с 3:0 за Суперкупата в началото на календарната година, а след това спечели за Серия А (1) и в елиминациите на Шампионска лига (2:0;1:0).

Попаденията за победителите реализираха Мхитарян (5’, 69’), Тюрам (38’), Чалханоглу от дузпа в 79-ата минута и Фратези дълбоко в добавеното време. Почетното попадение за “росонерите” бе дело на Леао в 57’, но и той не успя да доближи достатъчно съотборниците му до нещо от поредното дерби между двата тима.

Трябва да се отбележи, че арменският голаджия изигра над 30 срещи в Серия А през миналия сезон и вкара общо 3 гола, докато само днес вкара два за новата кампания. Той дори асистира на национала Фратези в самия край на срещата и бе сред най-добрите на терена.

Най-силното "оръжие" за играчите на Пиоли в събота вечер бе контролът на топката, който средноаритметично в рамките на целия двубой достигна 60%. Това обаче никак не помогна срещу опасната "змия", която прати 7 точни удара от общо 14 положения. 

В срещата и двамата тима влязоха като непобедени, но ситуацията за Милан се промени. Той остава трети с 9 точки, а победителят е еднолично на върха с 12. В следващия кръг гостува на Емполи, а Милан ще посрещне Емполи. 

Двата тима започват и участието си в Шампионска лига с началото на седмицата - Интер гостува на Реал Сосиедад, а Милан приема Нюкасъл.

Първо полувреме

Още в 5-ата минута "нерадзурите" откриха резултата чрез Хенрих Мхитарян, който сложи крака си на пътя на неточен диагонален удар на Федерико Димарко - 1:0

В минутите след попадението нямаше опасности. Двата отбора контролираха топката в еднакъв период от време, като нито домакините, нито гостите съумяваха да вземат преимущество. Повече удари няма, а притежанието на топата бе по 50% (до 20-ата минута).

В 26-ата минута Леао получи в наказателното поле, но не овладя трудното дълго подаване. Контролът над топката му изневери и тя се озова в Зомер. Секунди след това Тюрам овладя на скорост и бе препънат от Тиау, заради което играчът на Милан получи първия жълт картон в мача.

"Нерадзурите" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от ъгъла на наказателното поле на добра позиция - и за центриране, и за директен удар. Стигна се до изстрел, но той бе твърде неточен.

38' - 2:0! Тюрам удвои аванса за своя тим. Той получи лошо подаване, но въпреки това настигна топката, върна се в наказателното поле, влезе навътре и стреля технично в далечния ъгъл, за да вкара много красиво попадение.

В добавеното време Жиру си спечели нарушение точно на границата на наказателното поле. Позицията бе отлична за директен обстрел и се явяваше последен шанс преди края на частта. Жиру сам се нае с удара, но той бе много, много неточен.

Второ полувреме

Символичните гости сдадоха в известна степен контрола на топката в началото на втората част, но продължиха да натискат съперника.

До 60' "дяволите" имаха 5 голови положения само през второто полувреме и това даде резулат в 57-ата минута:

ГОЛ! Тогава Жиру успя да изведе с пас по земя Леао, който не остави шансове на Зомер с удар в долния десен ъгъл. 2:1!

ГОЛ! В 69' Мхитарян отново удвои преднината на Интер в голямото дерби на Милано. В големия "виновник" за попадението обаче бе Лаутаро Мартинес, който пое кълбото в наказателното поле и спечели достатъчно пространство, за да улесни сънародника си при набъбването на резултата - 3:1!

Video edited on Kapwing

Кошмарът за символичните гости продължи и в последния четвърт час, след като Тео Ернандес извърши нарушение в наказателното поле.

ГОЛ! С изпълнението на дузпата се нагърби бившият играч на Милан - Чалханоглу, който стреля в центъра на вратата и оформи 4:1 в 79'. 

ГОЛ! Дълбоко в добавеното време отбраната на "росонерите" се разкъса за пореден път в срещата и Мхитарян съумя да намери новото попълнение Фратези в наказателното поле. И той не остави шансове на Менян! 5:1!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За "нерадзурите" единствено Сенси е под въпрос поради травма. При "росонерите" обаче Бенасер пропуска срещата заради проблема с коляното, докато Фикайо Томори е наказан заради червения картон. Калдара и Калулу са под въпрос до последно.

Двата отбора играха и за Суперкупата, и за Шампионска лига през миналата кампания. Интер е спечелил последните четири двубоя от това съперничество, като не е инкасирал нито едно попадение в тях (голова разлика - 7:0).

В последните им седем срещи Милан има само една победа, като е загубил пет и е завършил наравно веднъж. Мачът е пряк дуел за първото място, като и двата тима са с по 9 точки. И двата отбора са вкарали по 8 попадения, но Интер не е инкасирал нито един, а Милан - е получил два, заради което "росонерите" остават втори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички