ВАР спаси победата на Лацио над Рома след 3 червени картона и автогол (ВИДЕО)


ВАР спаси победата на Лацио над Рома след 3 червени картона и автогол (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3747 0

Лацио спечели столичното дерби с Рома от 27-мия кръг на Серия А с 1:0. Големият герой за победителите бе 27-годишният Матия Дзакани, който реализира единственото редовно попадение в срещата след 65 минути игра. По този начин “орлите” се изкачиха до втора позиция във временното класиране с аванс от изиграна среща и две точки от Интер.

Именно предстоящото дерби на “змията” срещу Ювентус ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg тази вечер от 21:45 часа българско време.

“Орлите” заслужиха успеха си с натиска през цялото време на “Олимпико”, като единственият момент, в който можеха да се отдалечат от успеха бе 120 секунди след откриващото попадение, когато падна автогол на Казале, който обаче бе отменен от ВАР поради засада при паса преди попадението в “грешната” врата.

Възпитаниците на Сати имаха и превес в броя на играчите на терена през над час от срещата, след като Ибанес си изкара два жълти картина още в първия половин час, а до края на първото полувреме бяха изгонени и двама помощници от резервните скамейки.

Първо полувреме:

Символичните домакини бяха по-настоятелният тим през първият половин час, който на практика се превърна в ужас за Рома, който ще трябва да доиграе срещата с човек по-малко.

Причината са последователните два жълти картона на Роджер Ибанес, който с груби влизания бе официално предупреден и съотвено изгонен в 8-мата и 32-рата минута.

Video edited on Kapwing

До края на първата част сблъсъци около страничната линия доведоха до изгонването на двама от помощниците на наставниците. 

Междувременно Лацио бе по-близо до откриването на резултата, след като създаде две по-чисти положения - първо Фелипе Андерсон бе изведен на стрелкова позиция, но последвалият опит в долния ляв ъгъл бе париран от Патрисио.

Десет минути по-късно - след изминаването на половин час игра дойде и моментът на Матия Дзакани, но и неговият опит бе париран от опитния страж.

Второ полувреме:

През втората част символичните домакини увеличиха натиска си, като това доведе до нови две опасни ситуации до 63-тата минута. Големият "виновник" за липсата на гол обаче бе Патрисио, който се отчете с важни спасявания в 53-тата и 63-тата минута, съотвено при опити на Алберто и Педро.

ГОЛ! В 65-тата минута вече нямаше кой да помогне на "вълците", след като Дзакани бе изведен от Андерсон и по диагонал матира "Играча на мача" до този момент - Руи Патрисио - 1:0!

Video edited on Kapwing

Само 120 секунди обаче бяха нужни на Рома да изравни след автогол на Николо Казале, който обаче след още толкова бе отменен поради засада. Оказа се, че при паса на Манчини - Смолинг е бил в положение на засада.

Стартови състави:

Лацио: Иван Проведел, Елсейд Хисай, Алесио Романьоли, Николо Казале, Адам Марушич, Сергей Милинкович-Савич, Данило Каталди, Луис Алберто, Педро Родригес, Фелипе Андерсон, Матиа Дзакани

Рома: Руй Патрисио, Роджер Ибанес, Крис Смолинг, Джанлука Манчини, Леонардо Спинацол, Джорджиньо Вайналдум, Брайън Кристанте, Никола Залевски, Пауло Дибала, Лоренцо Пелегрини, Андреа Белоти

Преди мача:

Двата тима имаха ангажименти в европейските клубни турнири в четвъртък, когато изиграха своите осминафинални реванши. Ситуацията след тях е по-благоприятна за символичните гости днес, които елиминираха Реал Сосиедад след нулево равенство в Испания и успех на "Олимпико".

Лацио обаче загуби и двете срещи с по 1:2 от Аз Алкмаар и по този начин отпадна от Лигата на конференциите, докато "вълците" ще се борят в Лига Европа. Те обаче загубиха първото столично дерби през сезона с 0:1 през ноември. 

Сега символичните домакини няма да може да разчитат само на двама, но ключови състезатели - Висино и Имобиле, съответно заради натрупани картони и контузия. Проблемите пред Моуриньо са по-сериозни, след като Карсдорп, Дарбо, Кумбула и Солбакен със сигурност пропускат срещата, а Йоренте е под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички