Важни победи за Сампдория и Фиорентина


Важни победи за Сампдория и Фиорентина
Снимка: Getty Images/Guliver

1111 0

След три поредни двубоя без успех в италианската Серия А отборът на Сампдория най-накрая постигна победа в първенството, макар и с минималното 1:0 като домакин на един от борещите се за оцеляване тимове – Емполи.

Единственото попадение в срещата падна в 49-ата минута и бе дело на Едер, който по феноменален начин с едно докосване от около 20 метра в стил „падащ лист“ прати топката неспасяемо в левия ъгъл на вратата на гостите.

Сампдория събра 30 точки и се възползва по най-добрия начин от загубата на Дженоа с 1:3 като гост на Интер в ранното неделно дерби. „Блучеркиати“-те се изравниха с Наполи на 4-ата позиция, като изостават с 1 пункт от третия Лацио, който по същото време днес завърши 2:2 в римското дерби срещу Рома.

В епичен мач по същото време Фиорентина успя да удържи Палермо до победа с 4:3, след като водеше през цялото време, но получи червен картон в края на мача.

Аталанта и Киево завършиха 1:1, Верона победи Парма с 3:1, а Каляри надви с 2:1 Чезена в други мачове от днес между тимовете от долната половина на таблицата.

Фиорентина също се намеси в борбата за 3-ото място, като след загубата на точки на Милан тимът е 6-и с 27 точки - на 4 от Лацио, който направи 2:2 в дербито на Рим срещу Рома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички