С нова енергия Интер прегази Дженоа, Шакири не игра


С нова енергия Интер прегази Дженоа, Шакири не игра
Снимка: Getty Images/Guliver

1516 0

Интер изигра най-силния си мач от началото на сезона в Серия А. Видимо вдъхновени от трансферната политика тази зима и демонстрираните амбиции на собственика Ерик Тохир, "нерадзурите" сломиха Дженоа с 3:1 на "Джузепе Меаца". С този успех миланският гранд започна да си проправя път нагоре в класирането, като е на временната девета позиция с 25 точки, Дженоа е шести с 27.

Роберто Манчини бе принуден да направи някои промени след наказанията от мача с шампиона Ювентус. В центъра на защитата бе гласувано доверие на Неманя Видич, а негов партньор бе и капитанът в този мач Марко Андреоли. Като опорни халфове действаха Медел и Гуарин, а зад единствения нападател Мауро Икарди бяха Подолски, Ернанеш и Паласио. Новата звезда на тима Джердан Шакири бе оставен на резервната скамейка.

Завърналият се на "Меаца" Джампиеро Гасперини, който е бивш треньор на Интер, демонстрира днес защо не успя при "нерадзурите". Със своето 3-4-3 той на практика обрече своя Дженоа. Най-добрият играч на "грифоните" бе вратарят Матия Перин, а гостите страдаха на терена.

Интер можеше да поведе още в третата минута, когато Фреди Гуарин изведе Икарди, но той бе спрян от талантливия Перин. Дженоа отвърна в 7-ата минута, когато Антонели отблизо стреля в Ханданович. Това бе и единственото по-опасно положение пред словенеца в първата част.

В 12-ата минута ентусиазираните тифози изригнаха за първи път. Гари Медел изведе чудесно Икарди на ръба на засадата, той стреля акробатично, Перин отново спаси, но Паласио бе на най-добра позиция, за да отбележи втория си гол през сезона.

До края на полувремето Интер показа супер вдъхновена игра. Мъките при Валтер Мадзари изглеждаха минало, а Интер отново изглеждаше като гранд.

В 35-ата минута Родриго Паласио бе изведен добре отляво, но Перин отново се намеси стабилно.

В 39-ата минута резултатът бе удвоен. След центриране от корнер Икарди бе оставен непокрит и въпреки намесата на Перин топката се търкулна в мрежата. Този гол ще тежи на съвестта на защитата на гостите, която недопустимо забрави за Икарди на метри от вратата.

През второто полувреме Интер намали темпото, което доведе до активизиране на Дженоа. Еденилсон стреля опасно в 55-ата минута, но Ханданович напомни за себе си с качествена намеса.

В 60-ата минута след центриране отдясно Антонели с глава стреля на милиметри над гредата, а минута по-късно белгийското крило на гостите Максим Лестиен намери топката и с бомбен шут я прати в напречната греда. Интер показа старата уязвимост в отбрана.

Роберто Манчини реагира, като извади Родриго Паласио и пусна в игра опорния халф Здравко Кузманович.

Все пак в 85-ата минута Изо довкара отблизо, след удар на Тино Коща и недобро спасяване на Самир Ханданович - 2:1. Интер отново щеше да трепери, а и за пореден път не успя да запази суха мрежа. Проблем, който се оказва симптоматичен под ръководството на Манчини.

Интер реагира мигновено и Неманя Видич отбеляза първия си гол за сезона след нова грешка на гостите при корнер и удар отблизо с глава - 3:1.

Джердан Шакири не се появи в игра, като това най-вероятно ще се случи в следващия кръг, когато Интер гостува на Емполи.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички