Сампдория спъна Ювентус в Торино


Сампдория спъна Ювентус в Торино

1582 0

Силно представящият се тим на Сампдория не позволи на Ювентус да се откъсне на върха, след като стигна до 1:1 като гост на "Ювентус Стейдиъм" в мач от 15-ия кръг на Серия А.

"Бианконерите" играха вдъхновено през първото полувреме, но Серхио Ромеро парира страхотни удари на Маркизио и Тевес, като попречи на домакините да водят поне с 3:0 до почивката.

Все пак аржентинският национал беше разпечатан, след като в 15' най-добрият на терена Маркизио центрира към Евра, който избяга от прекия си пазач и успя да открие резултата.

В самото начало на второто полувреме (52') защитата на Ювентус изпусна Габиадини, който успя да преодолее Джанлуиджи Буфон и успя да отбележи, носейки точката на коравия тим от Генуа. 

Така за пръв път през сезона Ювентус загуби точки на своя стадион в Серия А, а за втори пореден мач шампионите губят точки след равенството 0:0 срещу Фиорентина.

Това оставя вратичка за Рома да съкрати аванса на Ювентус, който има 36 точки на върха в класирането. По-късно днес "вълците", които са с 32 точки, гостуват на другата изненада в Серия А Дженоа.

Сампдория пък е в серия от 6 мача без загуба, но 4 от тези мачове завършиха при равен резултат. Тимът от Генуа е с 26 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички