Вездесъщ Тоти, капитанско селфи и много драма в дербито на Рим


Вездесъщ Тоти, капитанско селфи и много драма в дербито на Рим
Снимка: Getty Images/Guliver

1608 0

Рома записа изключителен полуобрат в дербито на Рим днес, след като губеше с 0:2 до почивката от Лацио на "Олимпико", но благодарение на 38-годишния си капитан Франческо Тоти стигна до равенство 2:2 в дербито на кръга.

Първото полувреме беше ужасяващо за символичните домакините, след като в 24' Маури откри резултата, а 5 по-късно Андерсон вкара 4-ия си гол, а преди това той се отчете с асистенция за откриващия гол.

След почивката Рома излезе преобразен, а още в 49' той намали след пас на резервата Строотман. В 64' пък той засече още едно центриране - този път на Холебас, от малък ъгъл и донесе точката.

Най-добрият момент в мача дойде точно след гола, когато Тоти си взе телефона и запечата паметния си 11-и гол в дербито на Рим (рекорд) със селфи с феновете на Рома.

В края на двубоя пък Де Санктис спаси своите, след като спаси страхотен удар на Маури от едва 5 метра с впечатляващ рефлекс.

Тоти вече е рекордьор по голове в дербито на Рим на ниво Серия А с 11 гола, изпреварвайки Дел Векио и Да Коща. Това беше и 40-тото му дерби на Рим.

Друг любопитен момент е, че през 1998-а година той отбелязва първия си гол срещу Лацио няколко часа, след като Федерер печели първата си победа в тениса. Днес, в деня, в който Роджър записа своята победа №1000, Тоти отново беше точен срещу градския съперник.

Рома се изравни с Ювентус на върха в класирането, като двата тима са с по 40 точки, но торинци са с мач по-малко. Лацио е трети с 31 пункта.

Първото полувреме не премина по вкуса на Рома, след като „вълците” държаха повече топката, но Лацио беше по-острият от двата отбора. Де Санктис беше принуден да спасява удари на Маури и Кандрева, а в 24’ опитният страж най-накрая беше преодолян.

Наинголан загуби топката в центъра и Фелипе Андерсон стигна до наказателното пол, където с копване изведе Маури сам срещу Де Санктис, а капитанът на „орлите” успя да засече и да даде аванс на своите.

Самият Андерсон отбеляза само 5 минути по-късно, след като му беше оставено пространство и той стреля по земя в долния ляв ъгъл – 2:0 след 6-ия гол в последните 6 мача, а освен това има и 6 асистенции в този период.

До края на полувремето Итурбе пропусна да намали резултата, а за пръв път от 18 години Рома изоставаше с 2 гола на почивката от градския си съперник.

Точно в най-тежкия момент изгря отново незалязващата звезда на 38-годишния капитан на „вълците” Франческо Тоти, като водени от него възпитаниците на Руди Гарсия записаха изключително силни минути през второто полувреме.

Още в 48’ Рома намали резултата, след като резервата Строотман намери по отличен начин Тоти в наказателното поле, а нападтелят закова топката във вратата с 10-ия си гол в дербито на Рим в Серия А.

Рома продължи да натиска и се отчете с много пропуски, което можеше да се окаже пагубно в 57’, когато Маури нацели гредата. В 64’ обаче този пропуск струваше скъпо на „орлите”, след като Холебас центрира в наказателното поле на Лацио, а на лявата греда Тоти изскочи от нищото и от малък ъгъл успя да засече – 2:2. 

Тоти отпразнува по необичаен начин своя гол, след като изтича при „Курва суд” и си щракна едно селфи с феновете, след като един от треньорите му донесе телефона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички