В Серия А все още чакат изготвянето на медицински протокол


В Серия А все още чакат изготвянето на медицински протокол
Снимка: Gulliver/GettyImages

1075 0

Правителството на Италия ще трябва да одобри медицинския протокол преди да даде възможност на мачовете в Серия А да бъдат подновени. Първата версия на протокола беше отхвърлена от научния комитет на правителството, тъй като беше счетена за "недостатъчна", за да се гарантира безопасността на футболистите и треньорите по време на пандемията от коронавирус.

През настоящата седмица бе позволено на играчите да подновят тренировки при условия на социална дистанция. Въпреки това, въпросният протокол трябва да бъде одобрен преди да се реши, дали шампионатът ще бъде рестартиран. Докато това се случи, футболистите не могат да тренират на групи или да имат контакт помежду си. Според информации от Италия днешната среща е продължила 90 минути и все още има някои казуси, които притесняват научната комисия.

Обсъжда се как да бъдат предоставени достатъчно тестове за футболисти и треньорски щаб без да се отнемат от тези от останалата част от населението и какво да се прави, ако даден футболист даде положителен резултат на тест. Отборите искат да изолират единствено заразения от коронавирус, докато учените са на мнение, че при случай на заразен, карантината трябва да важи за целия отбор. Не е ясно и дали заразяването с COVID-19 по време на тренировка или на футболен мач ще се третира по същия начин, както спортните контузии.

Научната комисия ще напише доклад, който ще бъде представен на спортния министър на Италия Винченцо Спадафора. Негово ще бъде и финалното решение за това, дали Серия А и Серия Б ще могат да бъдат подновени. Италианският футболен шампионат официално бе прекратен на 10-ти март. А ето за какъв сценарий гласуваха клубовете в Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички