В Италия твърдят, че Конте и Интер са пред раздяла, ето кой може да го замени


В Италия твърдят, че Конте и Интер са пред раздяла, ето кой може да го замени
Снимка: Getty Images/Guliver

910 0

Медиите в Италия все по-усилено пишат, че през новия сезон Антонио Конте няма да бъде треньор на Интер. Разнопосочни са информациите дали специалистът сам ще напусне, или от клуба ще поискат раздялата с него.

Според Sky Italiа сновната причина за евентуалната оставка на италианския специалист е проблеми с ръководството на клуба. Припомняме, че Конте публично нападна, че не е получил подкрепа от управата на клуба, когато той и футболистите са били критикувани отвън. В Интер Антонио Конте получава по 12 милиона евро на сезон, така че уволнението му на този етап изглежда малко вероятно заради високата неустойка, която клубът ще трябва да му плати.

51-годишният Конте е начело на Интер от юни миналата година, като отборът завърши на второ място на точка зад Ювентус. За негов заместник се спрягат двама - Маурисио Почетино и Масимилиано Алегри. Алегри беше начело на Ювентус от 2014 до лятото на 2019 година и с тима спечели пет титли на Италия, четири купи и две Суперкупи. Преди той той е бил треньор на Милан, Каляри, Сасуоло, Удинезе, СПАЛ и други. С Милан Алегри е шампион на Италия за сезон 2010/2011 и носител на Суперкупата на страната за 2011 година. А какво точно заяви Конте за ръководството - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички