В Италия посочиха алтернативна причина за за наказанието на Ювентус


В Италия посочиха алтернативна причина за за наказанието на Ювентус
Снимка: Getty Images

1750 0

След като напусна зоната за Шампионска лига, а също и за Европа поради отнемане на десет точки за финансови злоупотреби, най-титулуваният италиански клуб Ювентус е повече от сигурен, че няма да играе в турнирите на УЕФА, дори теоретично да си осигури място дори за Лигата на конференциите, защото европейската централа вече е подготвила наказание.

Най-уважаваният спортен вестник на Ботуша - "Gazetta dello Sport", обяви, че Ювентус ще получи поне една година наказание в Европа, което ще бъде активирано с първото сигурно класиране чрез Серия А.

Според изданието всичко това се дължи на упоритостта на "старата госпожа" да се придържа към идеята за Суперлига, за която, заедно с Реал Мадрид и Барселона, настоява от април 2021 година.

Според информацията на изданието - шефът на УЕФА Александър Чеферин, е изключително ядосан, защото смята, че след напускането на Андреа Аниели от клуба като шеф в клуба, то новото ръководство ще продължи да мечтае за участие в Суперлигата.

Припомняме, че УЕФА вече глоби Ювентус с 3,5 милиона евро за нарушаване на правилата за финансов феърплей. За отнетите точки в италианското първенство пък Жозе Моуриньо даде култов отговор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички