Бесният Масимилиано Алегри: Това е липса на уважение, би било страхливо от моя страна да изоставя Ювентус


Бесният Масимилиано Алегри: Това е липса на уважение, би било страхливо от моя страна да изоставя Ювентус
Снимка: Getty Images

927 0

Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, беше много ядосан след решението за отнемане на 10 точки от актива на отбора, което беше взето броени минути преди началото на мача с Емполи във вечерта на 22 май. То видимо се отрази на психиката на играчите му, които допуснаха тежка загуба с 1:4...

"Всеки път, когато надигнем главите си за глътка въздух, те ни потапят обратно надолу. Просто решете веднъж завинаги и да се приключва с този въпрос!", призова Алегри след края на двубоя.

"Не трябва да си търсим алиби или извинения, тъй като ние сме Ювентус и сме свикнали да печелим или поне да се борим за победа. Сега имаме да изиграем още два мача и трябва да намерим сили да ги изиграем на ниво. Естествено, беше странна ситуацията, че решението да ни вземат 10 точки дойде 10 минути преди да излезем на терена. Допуснахме гол при първата им възможност, след което ни вкараха и втори. Имахме шансове да намалим разликата, но не ги използвахме. Това не оправдава психическия срив, но преди мача имахме 69 точки и бяхме втори в класирането, а сега ситуацията е съвсем различна", констатира наставникът на Юве, който бе категоричен, че не мисли за раздяла с клуба:

"Би било страхливо от моя страна да изоставя Ювентус в този момент. Разочарован съм. Искам да отбележа едно нещо: Ювентус е втори в класирането, ние го спечелихме на терена. Приемаме всичко, но наистина се надявам този въпрос да се разреши веднъж завинаги. Това е липса на уважение към хората, които работят, към играчите и към треньорите. Не им казвам какво да решат, просто ги моля да го решат веднъж завинаги", завърши Алегри.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Това е някаква шега" - Жозе Моуриньо се ядоса след второто отнемане на точки на Ювентус!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички