Ювентус записа седма поредна победа след късна драма в Кремона


Ювентус записа седма поредна победа след късна драма в Кремона
Снимка: Getty Images

850 0

Ювентус постигна драматична победа с 1:0 като гост на опашкаря Кремонезе в среща от 16-ия кръг на Серия А. Грандът от Торино стигна до инфарктния успех  в първата минута на добавеното време.

В герой за „бианконерите“ се превърна Аркадиуш Милик, който заби скъпоценното попадение от пряк свободен удар. Така „Старата госпожа“ регистрира седма поредна победа в първенството.

Трите точки оставиха Юве на третата позиция във временното класиране. Тимът на Макс Алегри събра актив от 34 точки. Кремонезе е предпоследен със скромните 7 пункта, като отборът все още не познава вкуса на победата от началото на сезона.

Новакът в Серия А се държа изключително достойно срещу своя именит съперник, в чиито редици липсваха доста основни играчи. Дори домакините могат да съжаляват, че не успяха да постигнат дебютната си победа от старта на кампанията, след като на два пъти техни футболисти нацелиха гредите на вратата на Шчесни. Първо в  69-ата минута Сирил Десерс нацели с шут от въздуха десния страничен стълб. След това в 83-ата минута Феликс Афена-Гиан опита центриране от аутлинията, което се отби в близката греда.

След като Кремонезе не успя да вкара, в заключителните акорди на срещата класата на Юве си каза думата и гостите измъкнаха победата. В първата минута на добавеното време Аркадиуш Милик изпълни перфектно пряк свободен удар от дъгата на пеналта, а топката влетя в мрежата на Карнезеки след рикошет в лявата греда – 0:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички