Ювентус взима без пари една от големите звезди на Байерн


Ювентус взима без пари една от големите звезди на Байерн
Снимка: Getty Images/Guliver

1271 0

Италианският шампион Ювентус постигна споразумение за контракт с 28-годишния защитник на Байерн Мюнхен Давид Алаба, съобщи италианското издание Calciomercato. Според източници от италианския клуб, Ювентус вече е сключил предварителен договор с австриеца, който ще влезе в сила след изтичане на действащия му договор с баварския клуб след края на настоящия сезон.

Грандът от Торино е спечелил борбата за подписа на играча с няколко европейски гранда, сред които Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен. До тази ситуация се стигна, след като Алаба и агентът му Пини Захави поискаха от Байерн петгодишен контракт със заплата в размер на 25 млн. евро на сезон.

Алаба е играч на Байерн от 2011 г. Оттогава той записа 389 мача с фланелката на клуба, в които вкара 31 гола и асистира за 49. Според специализирания сайт Transfermarkt пазарната цена на Давид Алаба е 65 млн. евро, което го прави един от най-скъпите крайни бранители в света. Баварците обаче на практика няма да вземат нищо, ако свободният трансфер се осъществи.

Иначе стана ясно, че ръководството на Байерн е имало голям интерес към халф на Реал Мадрид, но Кралския клуб е бил категоричен в позицията си (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички