Ас на Реал е бил топ приоритет за Байерн Мюнхен, но мадридчани били категорични


Ас на Реал е бил топ приоритет за Байерн Мюнхен, но мадридчани били категорични
Снимка: Guliver/GettyImages

1230 0

Байерн Мюнхен вдигна трофея от Шампионска лига на 28 август, след като първо се справи с Барселона и Олимпик Лион, а на финала победи Пари Сен Жермен. Въпреки големия си успех както в страната, така и в Европа през миналия мандат, от Байерн имаха желание да се укрепят това лято и дори помислиха за привличането на халфа на Реал Мадрид - Феде Валверде.

Напускането на Тиаго Алкантара в посока Ливърпул беше разочарование, но не и шок, като се има предвид, че му остава една година по договора, а през изходната врата бе последван от още девет играчи. Байерн знаеше, че трябва да подсилят отбора си и привлече хора като Лерой Сане, Буна Сар, Танги Нианзу, Дъглас Коста и Марк Рока.

Проблемът за Байерн обаче беше, че основната им цел беше да се укрепят в центъра на халфовата линия и въпреки вкарването на Марк Рока, основната им цел - Феде Валверде не беше на разположение. Те търсеха играч със сила, мощ и който може да е активен напред, а на върха на списъка им с цели бе халфът на Реал Мадрид, като клубът вярваше, че уругваецът ще се впише идеално в забързания стил на игра в Германия.

Въпросът е, че нито играча, нито Реал Мадрид са били впечатлени от този интерес, като единственият фокус на Валверде в момента е да играе, да се наслаждава на футбола си и да печели трофеи за мадридчани. Освен това директорите на Байерн и Реал Мадрид поддържат добри отношения и са част от набор от клубове, които не искат да „атакуват“ никоя друга страна с агресивна тактика или опити да откраднат играч в последните моменти на прозореца. Валверде е щастлив в Мадрид, след като поднови договора си миналата година и въпреки че мнозина от Байерн твърдят, че той би се вписал идеално в техния отбор, бъдещето му изглежда сигурно в испанската столица.

А защо Реал Мадрид е единствената европейска сила, която не привлече нито едно ново попълнение - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички