Ювентус все по-близо до титлата, Роналдо изравни Имобиле на върха при голмайсторите


Ювентус все по-близо до титлата, Роналдо изравни Имобиле на върха при голмайсторите
Снимка: Getty Images/Guliver

4284 0

Лидерът Ювентус записа важна победа в дербито на 34-ия кръг от италианската Серия А, след като надделя с 2:1 над четвъртия във временното класиране Лацио. По този начин "бианконерите" увеличиха преднината си пред своите преследвачи.

"Старата госпожа" събра 80 точки, докато Интер и Аталанта са съответно 2-ри и 3-ти с по 72 и 71 точки. Лацио остава с 69 пункта, но само чудо може да ги лиши от участие в груповата фаза на Шампионска лига, тъй като петият Рома има 11 точки по-малко при 4 оставащи мача до края.

Кристиано Роналдо вкара две попадения за успеха, като по този начин споделя върха в голмайсторската листа за сезона в Серия А. Португалецът изравни днешния си съперник от Лацио Чиро Имобиле, след като вкара 2 попадения, а италианецът се отличи с 1. И 2-мата оцелиха по 1 греда, която ги лиши от още 1 гол.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Алекс Сандро, Рамзи, Бентанкур, Рабио, Коща, Дибала, Роналдо

Лацио: Стракоша, Бастос, Фелипе, Ачерби, Ладзари, Милинкович-Савич, Каталди, Пароло, Андерсон, Кайседо, Имобиле

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първите 10 минути от двубоя Ювентус владееше повече топката и контролираше темпото, но Лацио организира няколко добри контраатаки, с което показа на своите домакини, че трябва да внимават. В 11-ата минута Дибала центрира от пряк свободен, топката стигна до непокрития Де Лихт, който отклони с крак към Алекс Сандро, а негов удар с глава се отклони от външната страна на страничния стълб на Стракоша.

Гостите прибягваха често до нарушения, с които да накъсват играта. "Бианконерите" организираха няколко нелоши атаки, но всяка от тях завършваше с блокиран от противников защитник изстрел. На няколко пъти гостите също видяха свои шутове блокирани, като по този начин до средата на първото полувреме не се беше налагало на някой от двамата вратари да показва класата си.

В 36-ата минута Рабио получи извеждащо подаване от Роналдо още в центъра на терена. Французинът пое топката и показа страхотна скорост като напрегна чак до наказателното поле на Лацио, където бе сам срещу няколко играчи на гостите и реши да стреля, но Стракоша изби в ъглов. След изпълнението му Роналдо достигна топката след добър отскок, но ударът му мина на сантиметри покрай страничния стълб.

В 44-ата минута Лацио стигна до най-доброто положение в срещата до този момент. Голмайсторът на тима и на Серия А - Чиро Имобиле, стреля от границата на наказателното поле, а топовният му изстрел се отби от страничния стълб до Шчесни. За разлика от гредата на Юве, в случая положението бе доста по-близо до това да се превърне в гол, тъй като изстрелът се отклони от вътрешната част на гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Прекрасна възможност за домакините още преди да е изминала и минута от втората част. Страхотна техника от Дибала, който се справи с няколко защитници на Лацио в наказателното им поле. В крайна сметка топката бе промушена към Роналдо, който не оцели хубаво, но все пак паднал от земята успя да бутне топката. Макар и на сантиметри от голлиянията, изстрелът бе твърде слаб и защитник изчисти.

Малко след това Роналдо опита нов изстрел от границата на наказателното поле, но топката срещна ръката на играч от Лацио. Първоначално съдията отсъди пряк свободен удар, но след преглед с ВАР се видя, че ръката е в наказателното поле и решението бе поправено на дузпа. Зад топката застана именно Роналдо и не сбърка. 51' - 1:0! Стракоша скочи в правилния ъгъл, но португалецът бе насочил изстрелът си по максимално прецизен начин и стражът нямаше шанс.

54' - 2:0! Само 3 минути по-късно Роналдо вкара и втори гол. Той и Дибала откраднаха топка в центъра след грешка на играч в светлосиньо. Двамата напреднаха, а точно, когато трябваше, Дибала джентълменски предостави на Роналдо, който се разписа на празна врата и застана еднолично като голмайстор на Серия А.

В 66-ата минута Роналдо удари и греди, която го лиши от хеттрика. Португалецът усилено го търси, като само минути по-рано засече центриране от ъглов удар, но изстрелът му бе в обвхата на Стракоша. Лацио изглеждаше обезверен до момента.

В 82-рата минута Лацио получи правото да изпълни дузпа, след като Бонучи фаулира Имобиле. Той застана зад топката при изпълнението и не сбърка, за да намали изоставането за своя тим - 83' - 2:1! 

В 90-ата минута Милинкович-Савич имаше страхотна възможност да изравни резултата. Той изпълни по чудесен начин пряк свободен удар, но Шчесни отрази блестящо, за да запази преднината за своя отбор. Това бе и последният шанс пред Лацио до края.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Хегемонът Ювентус уверено марширува към поредна титла от Италия. Тази вечер се изправя срещу Лацио, който далеч не се намира в най-добрата си форма след подновяването на сезона, но доброто представяне преди това му е гарантирало почти на 100% участие в групите на Шампионска лига през следващия сезон.

Повече от любопитен ще е и индивидуалният сблъсък между атакуващите футболисти на двата отбора в лицето на Кристиано Роналдо и Чиро Имобиле, които водят яростна битка за голмайсторския приз на сезона в Серия А.

Италианецът имаше голяма преднина пред португалеца, но след подновяването на сезона представянето му съответства на това на целия отбор и е отбелязал само 2 попадения. Роналдо пък вкара във всеки мач с изключение на последния (равенство със Сасуоло 3:3) и сега е само на 1 гол от Имобиле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички