Ювентус ще трябва да плати 20 млн. евро за раздялата със Сари


Ювентус ще трябва да плати 20 млн. евро за раздялата със Сари
Снимка: Getty Images/Gulliver

1235 0

Ювентус официално обяви раздялата с Маурицио Сари след провала на 1/8-финалите в Шампионска лига. "Бианконерите" не само ще трябва да търсят нов треньор, но и ще трябва да платят за раздялата със Сари.

Уволнението на Сари ще струва 20 милиона евро, пишат медиите в Италия. Треньорът и хората от щаба му имаха договори за по още два сезона. Сега клубът е длъжен да им изплати тези заплати. При Сари става дума за 11 млн. евро. Останалите 9 млн. евро са възнагражденията на асистентите му.

Сари се превърна в първия треньор в историята на Серия А, който печели титлата в първата си година начело, но след това е уволнен.  Като наставник на Юве той записа 34 победи, 8 равенства и 9 загуби в 51 срещи. В тях тимът вкара точно 100 гола и допусна 55."Бианконерите" бяха елиминирани от най-престижния европейски клубен турнир в 1/8 финалите заради правилото за повече голове на чужд терен след загуба с 0:1 от Лион във Франция и успех с 2:1 на „Алианц“ в Торино. А Кристиано Роналдо подобри 94-годишен рекорд с 2-та гола срещу Олимпик Лион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички