Кристиано Роналдо подобри 94-годишен рекорд с 2-та гола срещу Олимпик Лион


Кристиано Роналдо подобри 94-годишен рекорд с 2-та гола срещу Олимпик Лион
Снимка: Gulliver/GettyImages

2374 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо продължава да подобрява рекорди и на 35-годишна възраст. Португалецът изживя неприятна нощ с клубния си Ювентус, след като отпадна изненадващо от Олимпик Лион на осминафиналите на Шампионска лига след победа с 2:1 (2:2 в общия резултат, но по-малко голове на чужд терен).

И 2-та гола за "бианконерите" бяха отбелязани именно от петкратния носител на "Златната топка", с което той затвърди добрия си откъм лични показатели сезон. Нещо повече - той се превърна в играча, вкарал най-много попадения за Ювентус в цялата му история в рамките на една кампания.

Рекордът принадлежеше на Ференц Хирцер, който преди 94 години (през сезон 1925/26) вкарва общо 35 попадения за кампанията. През този сезон Роналлдо има 31 гола в Серия А, 4 в Шампионска лига и 2 за Купата на Италия, с което събира общо 37 гола.

Той вече изравни рекорда в клуба за най-много попадения в рамките на един сезон в Серия А, а освен това се превърна и в най-бързо реализиралия 50 гола футболист в елита на Италия (той съумя да го стори в само 61 двубоя).

За съжаление на Роналдо обаче, той няма да успее да добави още 1 трофей от Шампионска лига в своята богата колекция. Всъщност, за първи път от 10 години насам португалецът няма да е на четвъртфиналите в Шампионска лига. Последният път отново Олимпик Лион го лиши от това, когато през сезон 2009/10 отстрани Реал Мадрид с Роналдо в състава.

А вижте как два гола на Роналдо не стигнаха на Ювентус да преодолее Олимпик Лион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички