Ювентус победи безпроблемно Болоня с 2:0 след гол на Роналдо и бижу на Дибала


Ювентус победи безпроблемно Болоня с 2:0 след гол на Роналдо и бижу на Дибала
Снимка: Getty Images/Guliver

4625 0

Ювентус записа победа с 2:0 като гост на Болоня в двубой от 27-ия кръг от италианската Серия А. Точни за "бианконерите" бяха Кристиано Роналдо от дузпа (с неговия 22-ри гол в първенството през този сезон) и Пауло Дибала след изключително красив и техничен далечен удар.

Победата осигури на Маурицио Сари и неговите футболисти преднина от 4 точки пред втория Лацио, който е и с мач по-малко. Болоня пък остава на 10-ото място с 35 точки. За Ювентус предстои домакинство на Лече на 26.06 (петък) от 22:45 часа българско време, докато за Болоня - гостуване на Сампдория на 28.06 (неделя) от 20:30 часа българско време.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още в първата минута се стигна до напрежение пред вратата на Шчесни. Стражът и Де Лихт разиграваха в малкото наказателно поле, докато противников играч пресираше. Нидерландецът рискува много с прехвърлящ пас на непосредствена дистанция, но дръзките им действия не бяха наказани.

В 7-ата минута Кристиано Роналдо проби по прекрасен начин отляво, мина няколко противникови играчи и стреля с десния си крак по земя, но топката бе в обсега на Скорупски, който отрази. Топката стигна до Бернардески, но той не успя да реагира добре и Юве пропусна страхотен шанс.

23' - 0:1! Кристиано Роналдо откри резултата след точно изпълнена дузпа с мощен удар в средата на вратата. 11-метровият наказателен удар бе отсъден заради нарушение срещу Де Лихт, който бе задържан за фланелката и съборен при изпълнение на ъглов удар.

36' - 0:2! Истинско бижу. Първо Бернардески подаде с магическо докосване с гръб с пета, като по този начин намери Дибала на границата на наказателното поле. Аржентинецът пое топката и без да се бави с много техничен удар не оставих никакви шансове на Скорупски.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Още в първите минути на втората част Роналдо имаше възможност да реализира своя втори гол. Останал очи в очи с вратаря, португалецът трябваше да стреля с по-слабия си ляв крак, като опита да преодолее Скорупски технично, но ударът му излезе в аут.

В 73-ата минута отново Кристиано бе близо до гола, след като добре напредна, проби навътре и стреля с по-силния си десен крак. Топката премина на сантиметри от страничния десен стълб на вратата на Болоня.

89-ата минута за пореден път португалецът е замесен. Този път той реализира, но радостта му бе кратка, защото голът бе отменен заради засада. 2 минути по-късно Ювентус остана с човек по-малко при оставащи още 4 минути от добавеното 5-минутно време.

Глупава проява на Данило, който в рамките на няколко минути си изкара два жълти картона поради изключително слаби технически намеси. Бразилецът престоя по-малко от 30 минути на терена, след като се появи в 66-ата минута на мястото на Де Шилио.

Състави:

Болоня: Скорупски, Томиясу, Данило, Денсвил, Дийкс, Медел, Сванберг, Орсолини, Сориано, Сансоне, Бароу

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Де Шилио, Бентанкур, Пянич, Рабио, Бернардески, Дибала, Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Ювентус подновява първенството в опит да стигне до 9-ата поредна титла в Серия А. "Старата госпожа" има да се реваншира на своите привърженици, след като преди дни загуби финала за Купата на Италия от Наполи след изпълнение на дузпи, като освен това демонстрира ужасно слаба игра.

В последните 5 срещи от италианското първенство преди прекъсването играчите на Маурицио Сари записаха 4 победи и 1 загуба, като поражението дойде изключително изненадващо от отбора на Верона с 2:1. Въпреки него Ювентус е лидер с 63 точки - 1 повече от втория Лацио.

Домакините от Болоня са точно в средата на временното класиране - на 10-ото място с 34 точки. В последните си 5 двубоя от Серия А те имат 2 победи, 2 загуби и 1 равенство. Отборът ще опита да сътвори чудо и да се класира за 6-ото място, което дава право на участие в квалификациите за Лига Европа. За момента Наполи е на тази позиция с 5 точки повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички