Ювентус плати над 40 милиона евро и подписа с 25-годишен заместник на Матайс де Лихт


Ювентус плати над 40 милиона евро и подписа с 25-годишен заместник на Матайс де Лихт
Снимка: Getty Images

3666 0

Италианският гранд Ювентус официално обяви трансфера на защитника Глейсон Бремер, от когото се очаква да замести подобаващо напусналия в посока Байерн Мюнхен Матайс де Лихт.

Бразилецът пристига срещу сумата от 41 милиона евро, която е платена на градския съперник Торино. Договорът му със "старата госпожа" ще бъде до лятото на 2027 година и в него има заложени бонуси в размер на още 8 милиона евро.

Централният бранител, който ще играе с №3 в Юве, е на 25 години и е висок 188 сантиметра. Освен за Торино, Бремер е играл и в Атлетико Минейро, като до момента може да се похвали със 136 мача в професионалната си кариера, в които е вкарал 14 гола и е раздал 5 асистенции.

Това е трети входящ трансфер в състава на Масимилиано Алегри през това лято - преди това клубът обяви завръщането на Пол Погба и пристигането на Анхел ди Мария. След рекордните девет последователни титли от Серия А между 2012-2020 година, Ювентус остана извън Топ 3 през изминалите две кампании и не е стигал до четвъртфиналите на Шампионска лига от 2019 година насам. 

Вижте още: Атлетико Мадрид договори талант от Серия А

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички