Официално: 28-годишният Пауло Дибала е футболист на Рома!


Официално: 28-годишният Пауло Дибала е футболист на Рома!
Снимка: Getty Images

4152 0

Аржентинският национал Пауло Дибала е избрал да продължи кариерата си в италианския Рома, а новината бе потвърдена официално от клуба!

28-годишният атакуващ полузащитник се присъединява към "вълците" без трансферна сума, след като договорът му с Ювентус изтече и се превърна в 'свободен агент'. Контрактът му ще бъде до лятото на 2025 година и ще получава по 4.5 милиона евро на сезон на "Олимпико".

Дибала изкара седем сезона в Торино, в които изигра общо 293 мача и се отчете със 115 гола и 48 асистенции.

"Дните, които ме доведоха до подписването на този контракт бяха изпълнени с много емоции. Скоростта и решителността, с която Рома демонстрираха колко много ме искаха, направиха цялата разлика. Присъединявам се към отбор, който върви нагоре, както и клуб, който продължава да полага силни основи за бъдещето, а също и треньор като Жозе Моуриньо, с когото ще бъде привилегия да работя", бяха първите думи на новия №21 на Рома.

"Решението на Пауло да се присъедини към нашия проект е знак за усърдната работа, която всички ние влагаме, за да водим Рома напред. Пауло е световнопризнат играч, който е спечелил големи трофеи. Той ще ни донесе нужната класа и съм убеден, че с него в състава ние ще бъдем още по-силни и конкурентоспособни", заяви директорът на "вълците" Тиаго Пинто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички