500 000 паунда и нито 1 минута: Най-странният трансфер на Клоп в Ливърпул


500 000 паунда и нито 1 минута: Най-странният трансфер на Клоп в Ливърпул
Снимка: Getty Images

3626 0

Ливърпул официално каза "сбогом" на един от най-странните трансфери в новата история на клуба. Защитникът Бен Дейвис бе продаден на Глазгоу Рейнджърс след година и половина на "Анфийлд", без да запише нито една минута в игра за "червените"...

Дейвис акостира в Мърсисайд през зимата на 2021 година, когато Ливърпул страдаше от сериозна кадрова криза в дефанзивен план. Юрген Клоп трябваше спешно да заменя трайно контузените Върджил ван Дайк, Жоел Матип и Джо Гомес, а Дейвис бе привлечен буквално "на пожар".

Ливърпул видя спасението в... Бен Дейвис

Ливърпул плати 500 хиляди паунда на отбора на Престън, за да привлече Дейвис, който обаче на практика се оказа неизползваем в следващите месеци. Вместо това Юрген Клоп разчиташе предимно на юношите Нат Филипс и Рис Уилямс, а по-късно се завърнаха и част от контузените.

Извънредният ход на Юрген Клоп да привлече бранител от Престън

Все пак Дейвис записа 40 минути в приятелски мачове, а общо осем пъти бе на резервната скамейка на Ливърпул за официални мачове през сезон 2020/21. Самият Клоп призна по онова време, че в нормален трансферен прозорец, без кадрови проблеми, Ливърпул едва ли би се оглеждал за нов играч в отбора на Престън...

Дейвис бе привлечен в последните 24 часа преди затварянето на зимния трансферен прозорец, но с него дойде и Озан Кабак от Шалке. Именно Кабак "изяде" игровите минути на Дейвис, защото играеше редовно в състава на Клоп.

През новия сезон Бен Дейвис тотално отпадна от полезрението на Юрген Клоп, а и на феновете, които забравиха за неговото съществуване. И логичното се случи: през тази седмица Дейвис напусна Ливърпул в посока Рейнджърс, като мърсисайдци излязоха на печалба от трансфера - продадоха го за 3 млн. паунда плюс още милион под формата на бонуси.

Бен Дейвис ще остане като навярно най-странния трансфер в ерата "Юрген Клоп" в Ливърпул. Макар и без минута игра, мърсисайдци извлякоха ползи и от този трансфер и прибраха скромна печалба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички