Ювентус оцеля в ада във Флоренция и диша във врата на Интер след дебютен гол (ВИДЕО+СНИМКИ)


Ювентус оцеля в ада във Флоренция и диша във врата на Интер след дебютен гол (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1184 0

Ювентус продължи победния си поход в италианската Серия А, след като излъга Фиорентина в среща от 11-ия кръг. Четвъртият пореден успех в шампионата доближи „бианконерите“ само на 2 точки от лидера Интер.

В герой за Старата госпожа се превърна Фабио Мирети, който заби скъпоценния гол в 10-ата минута. Това бе негов дебютен гол с екипа на Юве.

След това домакините доминираха почти тотално, но не успяха да се докопат поне до равенството. „Виолетовите“ отправиха общо 25 удара към вратата на Войчех Шчесни, като 5 от тях бяха точки. Гостите стигнаха общо само 5 изстрела към тази Пиетро Терачано, но три от тях в рамките.

Фиорентина имаше и много сериозно териториално превъзходство. Корнерите също са в полза на „Ла Виола“ – 9 срещу 2.

С добавените 3 точки хората на Масимилиано Алегри се утвърдиха на второто място с актив от 26 точки. Фиорентина е на 8-ата позиция със 17 пункта.

Двубоят започна повече от отлично за Юве. Гостите откриха резултата още при първия си по-добър шанс за гол. Костич пусна топката в пеналта, където Фабио Мирети я засече в пеналта – 0:1 в 10-ата минута.

Video edited on Kapwing

Домакините веднага се вдигнаха на щурм. Шчесни спаси удар на Николас Гонсалес след половин час игра. Последваха още ситуации пред вратата на поляка, но гостите оцеляха и почивката дойде при крехката им преднина.

След антракта двубоят продължи в същото русло – Фиорентина нападаше, а Ювентус се бранеше и дебнеше за контраатаки. При една от тях Федерико Киеза едва не удвои още с втория удар на гостите в срещата. Терачано обаче беше на мястото си.

След час игра „виолетовите“ имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Роландо Мадрагора. Съдията Даниеле Кифи и ВАР не намериха основания да отсъдят удар от бялата точка.

До края домакините продължиха да търсят поне изравняването. Те обаче така и не намериха верния път към мрежата на Войчех Шчесни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички